Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Sigurna pobjeda 'bijelih' začinjena dopadljivom igrom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sigurna pobjeda 'bijelih' začinjena dopadljivom igrom

Malo je tko u najavi susreta mogao predvidjeti baš ovakvu superiornost Hajduka

Hajduk je napokon ostvario pobjedu u utakmici u kojoj gost nije imao baš nikakve šanse otići neporažen. Jest, radi se o Varaždinu, posljednjeplasiranoj momčadi prvenstva, ali oni su u Osijeku sustigli zaostatak od dva gola i osvojili bod, a na svom terenu svladali Dinamo. Uglavnom, malo je tko u najavi susreta mogao predvidjeti baš ovakvu superiornost 'bijelih', pogotovo nakon remija s Istrom (1:1).

Ovih 2:0 protiv Varaždina nije rezultat koji odražava realno stanje na terenu. 'Bijeli' su imali čitav niz tečnih akcija i stvorili mnoštvo prilika, a niti činjenica što Mijo Caktaš nije bio pri šutu nije ih nimalo poremetila.

Odličnu utakmicu odigrao je čitav niz prvotimaca, Darko Nejašmić je imao nekoliko sjajnih proigravanja, gdje je daleko najbolje bilo dodavanje Caktašu u 41. minuti, kada ga je pasom iza leđa obrane izbacio u stopostotnu priliku. Sjajnu partiju je Nejašmić okrunio pogotkom u 65. minuti.

Jradi je bio nezaustavljiv u igri jedan na jedan, prolazio je kao od šale, nudio se, razigravao... Svakako zaslužuje palac gore za ovu partiju.

I Jairo se u proteklom periodu našao na meti kritika jer je znao upropastiti neke obećavajuće situacije, no njegova je ogromna prednost velika pokretljivost. Ima ga svugdje, stalno se nudi suigračima za primiti loptu, a ako je koji put i podbacio, sada svakako zaslužuje pohvale. Odlično snašao u 22. minuti, kada je poentirao za vodstvo.

U toj istoj 22. minuti je Štefulj pored Juranovića izgledao kako Fićo u utrci s Ferrarijem. Kad se Juri otvori malo prostora, tada protivnik nema šanse, a ovoga puta je Hajdukov desni bočni odigrao i precizan prizemni zadnji pas. Palac gore za asistenciju!

Pohvale zaslužuju baš svi, Bradarić je sjajno čitao igru, Hamza razigravao, sve je to bilo tečno i točno, a sasvim sigurno je najviše odahnuo trener Damir Burić.

Pisali smo još nakon dvoboja s Interom da bi njemu i momčadi za samopouzdanje trebala jedna pobjeda ostvarena autoritetom igre, apsolutnom dominacijom, gdje se protivniku neće dati ni gram šanse da može otići neporažen. Ovo protiv Varaždina je bila baš takva, sigurna pobjeda začinjena dopadljivom igrom i kombinacijom.

Hajduk je puno kvalitetniji od cijelog donjeg doma prvenstvene ljestvice, ovo je definitivno sezona u kojoj se nudi prilika za do kraja 'zakuhati' prvenstvo. Za prolivenim mlijekom ne treba žaliti, vjerujemo da je partija protiv Varaždina pokazala ono pravo Hajdukovo lice i da će 'bijeli' nakon reprezentativne stanke u kontinutitetu ponavljati ovakve predstave.       

Vaša reakcija na temu