Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Sloga nikada neće biti Deinze
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sloga nikada neće biti Deinze

Niti srebro iz Rusije baš ništa nije promijenilo što se stanja u domaćem nogometu tiče

Dan poslije povijesnog okršaja u Mravincima je ostao osjećaj ponosa zbog svega što su napravili, ali i tuge zbog spoznaje da u hrvatskom nogometu nema mjesta za čuda i senzacije. U uređenim nogometnim zemljama bi ovaj dvoboj vjerojatno otišao u dodatnu neizvjesnost produžetaka, no u Lijepoj našoj vladaju 'zakoni Supehika' koji je krao siromašnima da bi dao bogatima, pa je tako i domaći četvrtoligaš ostao tužan i bijesan nakon besramnog jedanaesterca kojim je svemogući Dinamo izborio prolaz.

Delegat utakmice Branko Bebić u službenom izvještaju nije spominjao penal, ali je ispisao rečenicu koja zaslužuje pozornost:

- U pravoj nogometnoj fešti gledali smo na momente uzbudljivu utakmicu, u kojoj su gosti relativno rutinirano došli do pobjede.

Da, bila je to jedna od onih 'relativno rutiniranih' Dinamovih pobjeda, kada momčad iz Maksimira usprkos dominaciji nema rješenje za protivnička vrata, a onda se ukaže njihov 12. igrač. Ovoga puta je to bio sudac Dario Kulušić iz Šibenika, koji valjda jedini od 1.500 ljudi na rekordno ispunjenom stadionu nije vidio da dinamovac Kadzior s obje ruke u leđa gura Miju Juričića.

Za one koji nisu gledali, stoper Sloge je potom rukom uzeo loptu, misleći izvesti čisti prekršaj, a Kulušić je pokazao na bijelu točku. Za njega je to bila ruka - penal. Neki od igrača su tada počeli dobacivati klupi Dinama i sucima da kako ih nije sram, publika je vikala 'Cigani, Cigani' i 'lopovi, lopovi', a nesretni Juričić nije više htio igrati. Otišao je s terena... Da, bila je to 'relativno rutinirana' pobjeda Dinama koju već za dva tri dana baš nitko ovo neće spominjati. Jednako kao što je brzo u zaborav palo i ovogodišnje finale Kupa u Vinkovcima, gdje je oštećen Hajduk.

Jučerašnjih 90 minuta cijeli život će pamtiti jedino igrači Sloge. 'Ti, dida, uvik o onome kad ste oborili rekord stadiona, a onda vas je pokralo', govorit će im jednog dana unuci, dok će oni prelistavati požutjele stranice novina i tristoti put prepričavati kako su imali Dinamo 'u konopcima', ali su igrali u vrijeme u kojemu su se čuda mogla desiti jedino u stihovima pjesme Halida Bešlića, a nikako ne na terenu. 

U subotu u 16.30 je na programu derbi Hajduka i Dinama. Sudit će ga opet Ivan Bebek, koji potpisuje neke od nezaboravnih odluka, tipa 'banane' Vrsaljka prema Sušiću ('ma kakvi penal') ili prekida derbija u Maksimiru nakon skandiranja 'HNS pederi, nogomet ste sjebali'. Niti srebro iz Rusije baš ništa nije promijenilo što se stanja u domaćem nogometu tiče. 'HNS pederi' jučer su sjebali i Slogu koja tako nikada neće biti Deinze.

P.S. Deinze je belgijski trećeligaš koji je jučer u šesnaestini finala Kupa Belgije izbacio aktualnog prvaka Club Brugge    

Vaša reakcija na temu