Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Slučaj Lovren ili kako je izbornik bez autoriteta ostao bez Liverpoolova braniča
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Slučaj Lovren ili kako je izbornik bez autoriteta ostao bez Liverpoolova braniča

Lovrenova gesta može se protumačiti i kao 'ko te šljivi, marioneto'

Ova generacija hrvatske nogometne reprezentacije ima potencijal za finale velikog natjecanja. Niti Vatreni se 1998. godine nisu mogli pohvaliti standardnošću u najvećim klubovima poput Barcelone (Rakitić), Reala (Modrić), Juventusa (Mandžukić), Intera (Perišić, Brozović), Monaca (Subašić)... Hrvatska na papiru ima momčad za 'ubit vola', ali za najveći uspjeh od samostalnosti nedostaje joj nacionalni zanos i - izbornik po mjeri igračkog kadra.

Hrvatska je nogometno duboko podijeljena na 'mamićevce' i one ostale, što se odrazilo i na reprezentaciju. Ova generacija zaslužuje izbornika od autoriteta, bilo iz Hrvatske ili inozemstva, a ne Mamićeva i Šukerova poslušnika, do kojega ne drže igrači, a ni dobar dio navijača.

Ova priča nema veze s tim što je Dejan Lovren postigao četvrti gol za prolaz Liverpoola protiv Borussije Dortmund, ali ima s njegovom gestom, kada mu je u prijateljskom dvoboju protiv Mađarske rečeno da se zagrije 15 minuta, a on se, kad je isteklo to vrijeme, samoinicijativno vratio na klupu.

Čačić mu je prethodno obećao poluvrijeme u tom dvoboju, pa ga nije uveo u igru, a Lovrenova gesta može se protumačiti i kao 'ko te šljivi, marioneto'. Iz Liverpoola je hladno poručio da mu se više neće odazivati ako ne bude u prvih 11, iskritizirao pozivanje Shildenfelda, te mirno čekao rasplet. Izbornik je bio u teškoj poziciji, jednostavno ga je morao eliminirati, što je i napravio, s obzirom da mu Šuker i Mamić nisu rekli suprotno.

Da se razumijemo, Hrvatska će na Euru imati nekakvu podršku, ali nogometni navijači nikako da dočekaju trenutak kada će punim plućima navijati za najboljih 11, koje će voditi najbolji izbornik, uz potporu čelnih ljudi nogometa, koji neće biti u službi samo jednog kluba.

Umjesto toga imamo početak raspada i prije nego je natjecanje počelo, gdje Modrić javno govori kako je umoran od nenogometnih obaveza, Lovren je već aut, a velik broj navijača uz riječi 'jebeš takvu repku' drži ovu reprezentaciju na 'ignore' do nekih boljih vremena. Šteta, jer Hrvatska uistinu ima potencijal za najveća djela.        

Vaša reakcija na temu