Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Sramotno je što se HNS i u ovom priopćenju očešao o Hajduk
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sramotno je što se HNS i u ovom priopćenju očešao o Hajduk

Je li Vrbanović pristran kada slavi Dinamovu titulu i pjeva 'jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion'

Hrvatski nogometni savez se čak i u priopćenju u kojemu se zabranjuje novinarima portala index.hr dolazak na utakmice hrvatske reprezentacije očešao o Hajduk i to na grub i nepromišljen način.

HNS u priopćenju, među ostalim, citira 'novinar treba izbjegavati i sve druge situacije koje mogu stvoriti dojam o njegovoj pristranosti', te kao primjer postavlja fotografiju novinarke Dee Redžić s proslave Hajdukova 100. rođendana, odnosno utakmice Hajduk – Slavia iz 2011. godine. Jadno. Sramotno. Tužno. Što drugo iščitati iz te fotografije nego poruku da je Index pristran na Hajdukovu stranu.

Sumnjam da se toga dana itko na stadionu, a i u novinarskoj loži, propustio fotografirati s neviđeno lijepom koreografijom sjevera i istoka iza sebe. Istu sliku čuvam i ja jer onakva koreografija se jednom doživi i prava bi šteta bila u vrijeme pametnih mobitela ne zabilježiti taj trenutak.

Dakle, skandalozno je fotografiju s ove slavljeničke utakmice stavljati kao primjer pristranosti u vrijeme kada odgovorne funkcije u istom Savezu obnašaju dokazano pristrane osobe. Na Youtubeu još postoji snimka gdje Damir Vrbanović slavi Dinamovu titulu i pjeva 'jebi se, jebi Splite, Dinamo šampion', Romeo Jozak se morao dokazati u omladinskoj školi Dinama da bi postao direktorom svih reprezentacija, a dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić daleko je najutjecajnija osoba iako je i čelnik momčadi iz Maksimira. Ne sjećamo se ni da se disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ogradio od sumnji da je primio pozajmicu od Dinama ili nam je to možda promaklo.

O nepristranosti Davora Šukera, a da ne bude sve priča o Hajduku, najbolje svjedoči dan kada je RNK Split slavio 100 godina, a iste večeri u Parku mladeži igrao utakmicu s Dinamom. Šuker je taj dan u hotelu Lav ručao i boravio s dinamovcima, a kad je stigla odluka da Mamić ne smije na stadion zbog prethodnog incidenta s Ivom Begom, odvezao je Mamića iz Splita i nije niti odnio poklone slavljenicima, kako je planirao, već se pretvorio u šofera gazdi hrvatskog nogometa.

Tko je u cijeloj toj priči, dakle, pristran: HNS, koji i na ovaj način ratuje s Hajdukom ili index.hr koji se protivi ovakvom stanju u hrvatskom nogometu i otvara prostor bivšim i sadašnjim sportašima koji misle drugačije? Uostalom, ima li HNS uopće pravo zabraniti pristup stadionu nekome tko misli i piše drugačije?

Index je portal 's mudima' i ima tu snagu da Facebook grupu 'Bojkot' dovede do blizu 30.000 lajkova u samo par dana. Ta brojka stalno raste i naravno da smeta čelnim ljudima hrvatskog nogometa, ali kad bi barem na tren pomislili da je možda problem u njima, a ne u Indexu...  

Vaša reakcija na temu