Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Stupanj razočaranja ovisi o očekivanjima
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Stupanj razočaranja ovisi o očekivanjima

Nakon konačnih 4:2 ipak nećemo zatvarati priču ovog dvoboja

Villarreal je u prvom susretu play-offa Konferencijske lige svladao Hajduk sa 4:2, u susretu nakon kojega nismo baš bili od volje. Nije lako prihvatiti da je španjolska momčad i bez pet-šest standardnih prvotimaca toliko bolja, kvalitetnija. 

Naravno da smo se ponadali pozitivnijem rezultatu nakon minute i pol, kada je Marko Livaja maestralnim dodavanjem pronašao Stipu Biuka, a na semaforu zasvijetlilo 0:1, no brzo nas je 'prizemljilo'. Domaći igrači su jednostavno bili bolji i brži u gotovo svakoj situaciji 'jedan na jedan', a izjednačenje nije došlo kao plod neke sjajne kombinacije, već individualne kvalitete Moralesa, koji je izvrtio Mikanovića pa udarcem iskosa s lijeve strane svladao Lovru Kalinića.

Oštre lopte iz prekida jako su oružje Villarreala, a jednu takvu je Livaja glavom skrenuo u vlastitu mrežu. Bila je to 19. minuta i dojam da je domaćin prejeftino preokrenuo rezultat.

Trener Valdas Dambrauskas se odlučio Awaziema gurnuti na poziciju zadnjeg veznog, a Borevkoviću i Elezu je povjerio stoperske pozicije. Sve skupa nije izgledalo dobro, Španjolci su imali previše prostora i vremena, zadnja linija nije dobro reagirala kod pogotka Moralesa za 3:1. Četvrti je pao iz kontranapada.

Na poluvremenu smo razmišljali zašto nam je onaj poraz od 4:1 protiv Dinama bio katastrofalan, a ovaj i ne baš. Zato što stupanj razočaranja ovisi o očekivanjima. Od dvoboja protiv Španjolaca nisam očekivao baš ništa, odnosno bilo mi je važno da se ne dogodi nekakav poraz koji će ostaviti posljedice na buduće prvenstvene susrete. Ovih 4:1 nakon 45 minuta je izgledalo ružno, ali je ostavljalo prostor za pristojan oproštaj, kakav je, primjerice, bio onaj u Milanu protiv Intera nakon 0:3 na Poljudu. Zapravo, tada je bilo i više od toga, Hajduk je stigao na prag senzacije, na kraju je usred San Sira pobijedio sa 2:0. 

Uglavnom, kontra Villarreala se nismo ničemu nadali, dok smo protiv Dinama očekivali puno bolje izdanje od onoga u Superkupu, te da će 'bijeli' u najmanju ruku s terena otići neporaženi. 'Bijeli' su oba puta vodili pa popili četvorku, ali razočaranje je nakon Maksimira bilo puno veće.

Nakon što je Marco Fossati smanjio iz kaznenog udarca u 85. minuti, sve je izgledalo malo ljepše. Nakon konačnih 4:2 ipak nećemo zatvarati priču ovog dvoboja jer čuda se u nogometu ipak događaju. No, za početak je imperativ u nedjelju pobijediti Lokomotivu na Poljudu. Ako stupanj razočaranja ovisi o očekivanima, tada je jasno da jedino nova tri boda protiv Lokomotive dolaze u obzir. A onda u uzvratu sa Španjolcima što bude...

Vaša reakcija na temu