Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Sve naopako
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sve naopako

Hajduk nema zamjenu za Lovrencsicsa

Da je netko neupućen nakon prvih 45 minuta morao pogoditi koja je momčad na Poljud došla tri dana nakon demonstracije nemoći i ispadanja od PAOK-a, a koja je poslije pobjede u 96. minuti u prošlom kolu ušla u susret na krilima optimizma i dobre atmosfere, zacijelo ne bi pogodio.

Sve je od početka ovoga susreta krenulo naopako, a možda i ključan detalj dogodio se već u 9. minuti, kada je Lovrencsics izbio loptu, a na stajnu mu je nogu startao Pavičić. Bio je to prekršaj na granici žutog kartona, ali loši sudac Jović je pustio da se igra dalje, da bi nakon nekog vremena došlo do ukazivanja pomoći i onoga što nikako nismo željeli vidjeti, gestikulacije rukama da je potrebna zamjena. A Hajduk je za Lovrencsicsa nema.

Odnosno ima 'požarno rješenje' u vidu Lumbardha Dellove koji nije mogao izaći na kraj s brzonogim Ampemom, a taj duel uz aut-liniju kumovao je i vodstvu Rijeke, gdje je u konačnici loptu u mrežu poslao Tomečak.

Hajduk je imao jalovu inicijativu, a gosti su bili brzi i konkretni u napadu, gađali su stativu, pa postigli i drugi pogodak, opet nakon brze akcije, da bi na kraju Drmić prevario Simića i poslao loptu u mrežu. Uz tih 0:2 opet treba spomenuti i kriterij suca Jovića, jer ako start Selahija na Livaji iz 27. minuti nije za žuti karton, onda uistinu ne znamo što jest.

Niti nastavak utakmice nije donio smislenije Hajdukove napade. 'Bijeli' su imali posjed, ali bili su kronično bezidejni, bez rješenja u ofenzivi. Zapravo je najkonkretniji prema naprijed bio Elez, zabio je za 1:2 'iz ničega', s prve stative glavom nakon kornera, a onda se u 64. minuti prošetao kroz protivničku obranu pa sjajno poslužio Stipu Biuka, koji nije uspio postići pogodak. Biuk je imao lopti u obećavajućim pozicijama, ali je ostao nedorečen, bez rješenja za gust gostujući bedem u šesnaestercu.

Dojam je da Hajduk nije uspio stvoriti onaj pravi pritisak, situaciju gdje 'gol visi u zraku'. Doduše, imao je u 76. minuti Simić čisti zicer, opet iznenada, nakon kornera Krovinovića, no poslao je loptu pored gola. 

Zaključak ove utakmice je - sve naopako. Nisu se realizirala naša očekivanja, bolje reći nadanja. Prvenstveni niz od četiri pobjede potisnuo je u zaborav europsko ispadanje, no sad smo opet suočeni s tim da Hajduk zasere kad god je pred njim fešta od utakmice (davno je to rekao Milović). Ova je bila baš važna, za odlazak na reprezentativnu stanku s prvog mjesta i novi zamah uoči nastavka sezone.

Sada se otvaraju novi upitnici, prije svega - fali još jedan pravi desni bek. Jer Dellova je zamijenjen već u 55. minuti, a tamo je preselio Ivan Dolček. Ispalo je baš - sve naopako.

Vaša reakcija na temu