Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Sveti Lovre hvala ti, spasio si stvar nakon Bebekova bezobrazluka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sveti Lovre hvala ti, spasio si stvar nakon Bebekova bezobrazluka

Riječki je sudac u zadnjim sekundama pustio Dinamu da izvede aut, iako je Ćosić ostao ležati...

Hajdukov junak nakon 0:0 u Maksimiru je - Lovre Kalinić! Kapetan 'bijelih' imao je niz fenomenalnih intervencija, od kojih posebno valja istaknuti onu na udarac Henriqueza u 93. minuti.

Prije toga je sudac Bebek bezobrazno pustio da Dinamo izvede aut, iako je Ćosić ostao ležati ispred izvođača. Na Bebeku je bilo da ocijeni simulira li Hajdukov igrač zbog otezanja ili ga je stvarno uhvatio grč, a u svakom slučaju je morao pričekati, vidjeti što je s njim, pa nadoknaditi izgubljeno vrijeme. To bi bilo u duhu pravila, no Bebek je napravio drugačije... U delikatnom trenutku, na izdisaju utakmice, riječki je arbitar pustio da Dinamo dođe do najveće prilike, ali tu je bio Kalinić, Hajdukov Sveti Lovre da svojoj momčadi sačuva bod.

Istaknimo i veliku obranu iz 45. minute, kada je mačjim refleksom Lovre obranio udarac glavom Fernandesa, nakon što je lopta još nezgodno odskočila i napravila žabicu.

Što se Bebekova suđenja tiče, možemo reći da se radilo o teškom dvoboju, u koji je ušao puštajući dinamovcima nekažnjeno oštre startove, dok je Kožulju za prvi odmah izvadio žuti karton. Od ključnih odluka istaknimo da je u 73. minuti mogao svirati jedanaesterac za Hajduk nakon kontakta Pivarića na Saidu, ali mu isto tako nitko ne bi mogao prigovoriti da je kasnije pokazao na bijelu točku nakon što je Ćosića lopta pogodila u ruku poslije udarca Soudanija.

Sporno je još i zaleđe Ohandze, zbog kojega je 'bijelima' poništen gol. U prvi mah se to činilo dobrom procjenom suca, ali detaljniji pregled tv-snimke sugerira da je Hajduk oštećen.


Što se igre tiče, Dinamo je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao Hajduk. Antolić je imao čak četiri velike prilike da kazni zbunjenost Hajdukove obrane. Najprije je tukao preko gola nakon što je Stojanović prošao Memollu kao da ga nema, potom mu je Kalinić odlično obranio, da bi kasnije pogodio i gredu (kako je samo jeftino ispao Nižić)...

U tih 45 minuta Hajduk je jedini kakav-takav udarac imao preko Kožulja, koji je sa 25 metara gotovo pa dodao loptu Livakoviću.

No, u nastavku je Pušnikova momčad pokazala neko sasvim drugo lice. Kožulj je imao nekoliko pokušaja iz daljine, Hamza je izašao u sjajnu prigodu (odlična reakcija Livakovića), da bi Jefferson na kraju ipak imao šansu utakmice, kada je neometan promašio vrata s desetak metara. Jeff je vrijedan, koristan igrač, jak u duelu, ali tehnika mu nije jača strana. Jako je loše pucao lijevom nogom, Dinamo ipak nije kažnjen za promašaje u prvom dijelu.

Još su 'bijeli' imali i šansu Tudora, bili su bolja momčad u drugom poluvremenu, ali u prvom je bilo previše rupa u defanzivi, pa je ukupan zaključak da je ipak remi najrealniji ishod.

Još malo o Bebeku? Čim ga delegiraju, odmah je prisutno nepovjerenje jer je u prošlosti imao niz pogrešaka, uvijek na štetu Hajduka. Reakcija pomoćnika kod zaleđa Ohandze bila je pogrešna, ali 'pogreškom s predumišljajem' možemo označiti baš onu u zadnjim sekundama, kada je dozvolio da se lopta iz prekida ubaci u igru, iako je igrač Hajduka ostao ležati.

  


Vaša reakcija na temu