Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Tek je s prvim golom priča prošle sezone potisnuta u zaborav
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Tek je s prvim golom priča prošle sezone potisnuta u zaborav

Nakon polusezone eksperimentiranja očekujemo standardizaciju prvih 11 i napredak u igri

Koliko god sam se trudio ući u ovu utakmicu na način da sve što se događalo u prošloj sezoni prebrišem, toliko me prvo poluvrijeme, te dobar dio drugog, navelo na zaključak - pa baš ništa se nije promijenilo.

Hajduk je bio u napadu bezidejan, a obrana nije ulijevala povjerenje. Imali su 'bijeli' veliku prednost u posjedu lopte, no jedinu pravu priliku nije realizirao Caktaš u 42. minuti. Bio je to zicer sa četiri metra, šansa kakve Mijo ne propušta, ali ovoga puta mu je vratar obranio.

Na desnom beku je ovoga puta zaigrao Jakoliš (valjda zato nije za sada pušten u Šibenik), a u nastavku je ušao novi igrač Darko Todorović, koji se predstavio asistencijom za drugi pogodak. Naravno da je s njim to bolje izgledalo jer stavljanje Jakoliša na desnog beka je ipak još jedan eksperiment koji se može opravdati jedino nedostatkom rješenja nakon odlaska Josipa Juranovića

Uglavnom, Hajdukov učinak sve do 72. minute se mogao svrstati u priču prošle sezone, a onda se dogodila peta Mujakića, lažnjak pa sjajan udarac Caktaša lijevom nogom sa 17 metara, da bi Dimitrov glavom okrznuo loptu i sproveo je u mrežu.

Bilo je to 1:0 za Hajduk, ali 'bijeli' su s druge strane i častili, no Gržan, Guzina i društvo nisu znali iskoristiti darove Dimitrova i  Caktaša, te druga riskantna dodavanja u opasnoj zoni, gdje smo do samog kraja strijepili za pobjedu.

U 83. minuti je točku na i stavio Adam Gyurcso. Nakon godinu dana se vratio u Hajduk pogotkom za potvrdu pobjede. On u ovoj momčadi ima mjesta, vrijedio je zlata u izostanku Diamantakosa, Jaira, Eduoka... 

Uglavnom, slažemo se s trenerom Tudorom da se pamte tri boda te da se treba dizati. Hajduk je u izgradnji, čekamo novog predsjednika (uskoro se očekuje natječaj), te da 'bijeli' napokon nastupe u najjačoj mogućoj postavi. To će značiti prestanak suspenzije za Diamantakosa, Todorović u startnoj jedanaesterici, povratak Jaira... Polusezona eksperimentiranja je ostala iza nas, 'bijeli' idu dalje sa četvoricom u zadnjoj liniji, gdje očekujemo još standardizaciju prvih 11 i napredak u igri.

Predstava protiv Istre ne nudi nikakav zaključak osim onoga da su najbitnija tri boda, ali probajmo uistinu izbrisati iz glave prošlu sezonu i s nekim novim (makar i neutemeljenim) optimizmom iščekivati nastavak prvenstva. Bolje reći već prvi sljedeći susret u Osijeku. Teško gostovanje? Da, ali Tudoru i momčadi bi baš jedna takva pobjeda zlata vrijedila za podizanje ukupne atmosfere na startu novog prvenstva. 

Vaša reakcija na temu