Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Teren je bio očajan kao protiv Dnjepra, ali je izostala Hajdukova pobjeda
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Teren je bio očajan kao protiv Dnjepra, ali je izostala Hajdukova pobjeda

Kod prvog gola je Jakoliš sasvim pogrešno procijenio let lopte

Hajduk je poražen od Rijeke 1:2 u utakmici koju su obilježili neregularni uvjeti kakve ne pamtimo na Poljudu. U drugom poluvremenu nije bilo moguće odigrati pas, lopta je zastajala po igralištu i praktički smo samo čekali kada će sudac Batinić prekinuti susret, no to se nije dogodilo.

Poljud pamti i prvu polovicu prosinca 1985. godine, kada je po kiši i blatu odigrana utakmica Kupa UEFA između Hajduka i Dnjepra. Lopta niti tada nije mogla odskočiti, a zastajkivala je u lokvama kod gotovo svakog pasa. Junak tog susreta Ivan Gudelj bi kasnije često znao reći:

- Danas se u takvim uvjetima utakmica ne bi igrala.

No, ovaj susret ga je demantirao. Igralo se po jednako očajnom terenu, s tom razlikom što je Hajduk u tom dvoboju prije 35 godina pobijedio, a sada je izgubio.

U prvom poluvremenu, dok se još moglo normalno kontrolirati loptu, Hajduk je dobro kombinirao, imao nekoliko suvislih akcija, no poveo je iz kaznenog udarca. Sve je bilo čisto, nakon centaršuta Jakoliša je lopta pogodila Galovića u ruku, uključio se VAR, a malo potom Batinić pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo Mijo Caktaš i sigurno je poslao u mrežu. Nakon tri nerealizirane najstrože kazne (Jairo, Jradi, Mijo), s ovom nije bilo problema, a kako su 'bijeli' izgledali na terenu, sve je vodilo tome da ćemo se imati čemu radovati.

No, dogodio se preokret. Jakoliš ovoga puta nije dobro izgledao u obrani, a kod gola je sasvim pogrešno procijenio let lopte nakon centaršuta s desne strane. Što je najgore, ona je dugo putovala, no umjesto njemu na glavu, sjela je Lončaru na nogu.

Ono što je najviše iznenadilo jest da Hajduk nije izgledao ništa svježije od Rijeke koja je usred non-stop ritma, imala je i teška gostovanja protiv Napolija i Real Sociedada. U rovovskoj borbi u drugom poluvremenu gosti su se držali čvrsto i kompaktno, te nisu 'bijelima' dozvolili da stvore niti jednu pravu priliku. S druge strane je Luka Menalo, igrač na posudbi iz Dinama, uspio pobjeći nakon sjajnog pasa Andrijaševića i poentirao je za 1:2. Menala je, to je poznato, prije dvije godine pokušao dovesti Hajduk, ali to se nije realiziralo. Tada je još bio igrač Širokog Brijega. U večerašnjem susretu ga nije uspio zaustaviti Simić. Tek je pogledom uspio ispratiti njegov dobar pokušaj.

Nakon susreta smo čuli i dosjetku kako se igralo u vaterpolo uvjetima, što bi trebalo ići u prilog predsjedniku Jakobušiću, koji je osvojio sve što se ovojiti moglo u tom sportu. No, nije nam bilo do šale, odvijalo se to taman dok su na terenu igrači Rijeke pjevali, te se okupili na sredini igrališta. Onako šporki i blatnjavi su dozvali fotoreportera da ih snimi. Da, baš onako kako je svojedobno Feđa Klarić okupio igrače na centru i snimio onu čuvenu fotografiju igrača Hajduka nakon Dnjepra.


Prvi je ovo poraz od kada je trener 'bijelih' postao Boro Primorac. U prvom dijelu mu momčad nije izgledala loše, a, kažemo, u nastavku je to bilo čupanje po blatu, gdje je Rijeka do kraja ostala čvrsta i neprobojna.    

Vaša reakcija na temu