Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Teško je prihvatiti činjenicu da je Dinamo toliki favorit u međusobnim dvobojima
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Teško je prihvatiti činjenicu da je Dinamo toliki favorit u međusobnim dvobojima

Na kraju nismo previše razočarani jer ništa nismo ni očekivali

Dinamo je i treći put ove sezone pobijedio Hajduk, ovoga puta je ostalo 2:0 u utakmici u kojoj je pobijedio bolji protivnik, a 'bijeli' su imali nekoliko prilika za pogodak.

Momčad trenera Paola Tramezzanija na teren je istrčala s osnovnom zamisli kako ne primiti pogodak. Dinamo je od početka imao posjed i igrao na protivničkoj polovici, a Hajduk je izdržao sve do 21. minute, kada je nakon centaršuta Vušković u skoku igrao rukom, a Petković sigurno realizirao jedanaesterac.

Situaciji kod drugog gola je prethodio prekršaj Simića nad Petkovićem duboko u Dinamovoj polovici. Igrač Dinama je brzo izveo prekid u trenutku kada se zadnji igrač 'bijelih' još nije stigao vratiti na svoju poziciju, a Mujakić i Vušković su ostali dovoljno široko da brzonogi Kastrati primi loptu neometan, izađe sam pred Kalinića, te pošalje loptu u mrežu.

U tom trenutku je Hajduk izgledao potpuno nemoćan, a Dinamo kao momčad koja je s pola snage došla do velike prednosti. Na klupi su ostavili standardne igrače poput Oršića i Theophilea, ali to se uopće nije osjetilo. Tek je nakon 2:0 za domaće Hajduk počeo napadati. 'Bijeli' su do kraja stvorili nekoliko prilika, ne može se reći da su se osramotili, ali ipak je teško prihvatiti činjenicu da je Dinamo toliki favorit u međusobnim ogledima.

U prvom dijelu je najbolji od 'bijelih' bio Stipe Biuk. Predugo ga nismo imali prilike gledati, nakon što je bio starter protiv Šibenika, u pet sljedećih susreta je dobio 20 minuta. Malo, premalo. I jasno je da ni u derbiju ne bi zaigrao da je Marko Livaja mogao biti na dispoziciji.

U prošlom susretu su starteri bili Tonio Teklić i Dino Skorup, koji ovoga puta nisu dobili ni sekunde. S klupe je ušao Marin Ljubičić. Mladi igrači teško dolaze do kontinuiteta i u ovako lošem Hajduku. Pogledajmo na tren prošlu sezonu, gdje je sada Čuić koji je tada zabio dva pogotka u Maksimiru ili Brnić koji je često imao minutažu... Da se ne vraćamo sve do Blagaića i Krekovića koji su kod trenera Igora Tudora također participirali u prvom sastavu. Ne kažemo da su svi oni za prvu momčad, ali Biuk definitivno zaslužuje više prilika i kada su svi prvotimci u kadru.

U nedostatku Todorovića je na desnom boku opet zaigrao Jairo. Radi se o čistoj improvizaciji, ali Brazilac koji je već dugo izvan forme nije kriv za golove. Dobar je u sredini bio Fossati, a Jurić je sudjelovao u dvije opasne akcije, pri čemu je namjestio loptu Umutu krajem prvog dijela za možda i najbolju priliku Tramezzanijeve momčadi.

Na kraju nismo previše razočarani jer ništa nismo ni očekivali. Utakmica Hajduka i Dinama je tradicionalno najveći hrvatski derbi, ali nogometno gledajući je ove sezone najjači dvoboj bio između 'plavih' i Osijeka, koji im se suprotstavio mnogo odlučnije i čvršće nego što to u ovom trenutku može Hajduk. 'Bijeli' od par iskusnih igrača i velikih mladih talenata mogu napraviti dobar miks za budućnost, ali u ovom trenutku su tek petoplasirana momčad HNL-a koja zaostaje osam bodova za Rijekom i devet za Goricom, uz susret manje, opet protiv Dinama koji ih je večeras svladao i treći put ove sezone.

Vaša reakcija na temu