Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Tko zna - zna!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Tko zna - zna!

Ključan potez je Gustafsson povukao na poluvremenu

Hajduk je u gostima protiv Istre izborio jako važnu pobjedu (3:1), u susretu koji je odlučen iz dva jedanaesterca u 52. i 58. minuti. Oba izvođenja su bila majstorska, vratara je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu, s tim da bi poskočio točno prije udarca. Tko zna - zna, Marko Livaja se tako opet prometnuo u ključnu figuru, još je i izborio drugi jedanaesterac nakon što je predriblao Galileu. No nije ovo bila nimalo laka utakmica.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez udaraca u okvir na obje strane, ali uz veliku dominaciju 'bijelih' u posjedu (62-38). Trener Jens Gustafsson u nedostatku Gerge Lovrencsicsa nije mijenjao sustav. To je kao opciju u intervjuu spomenuo sportski direktor Mindaugas Nikoličius, a formacija s trojicom iza se isprobavala u prijateljskom susretu u Makarskoj, no na kraju je Gustafsson ipak odlučio igrati s četvoricom iza, a Davida Čolinu premjestiti na desni bok. Prema nazad nije bilo problema, Istra je bila baš anemična, a taj dojam nije pokvarila ni situacija iz 88. minute, kada je domaćin postigao počasni pogodak. 

No, štekalo je u ofenzivi. I to debelo. Čolina je ulazio u sredinu, a Eduok je na desnom krilu bio neučinkovit, nevidljiv, bezopasan. Daleko najbolji igrač u prvih 45 minuta je bio Filip Krovinović, koji je imponirao oduzetim loptama i točnim dodavanjima.

Ključan potez je Gustafsson povukao na poluvremenu, kada je izvadio iz igre Eduoka, nakon čega je Emir Sahiti premješten na desnu stranu, svoju najbolju poziciju. I upravo je Sahiti izborio prvi jedanaesterac, srušio ga je Marin, kojemu je sudac Bel kroz prste progledao start na Mlakaru u 10. minuti, ali sada je istog trena pokazao na bijelu točku. 

Ulazak Atanasova u sredinu je omogućio i prelazak Krovinovića na Livajinu poziciju, a odlazak bijele 'desetke' u špicu. I upravo je taj dvojac režirao treći pogodak. Prvi je asistirao, a drugi poentirao za svoj prvi hat-trick u bijelom dresu.

Hajduk je sada na diobi prvog mjesta s Dinamom i Rijekom, s tim da ima utakmicu više u odnosu na ovaj dvojac. Utakmica s Istrom nije donijela nikakvu novu spoznaju, već samo potvrdu koliko je Sahiti hitar i opasan s desne strane, da Krovinović raste u formi, a Livaja je istinski kapitalac, majstor koji svojim potezima diže na noge publiku doma i u gostima. 

Vaša reakcija na temu