Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com Torcida bez baklji, Hajduku dobro prvo poluvrijeme dovoljno za pobjedu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Torcida bez baklji, Hajduku dobro prvo poluvrijeme dovoljno za pobjedu

'Bijeli' su kod 2:0 propustili 'unakaziti' protivnika koji nema individualnu kvalitetu, a izašao je s dva stopera visoko gotovo do centra

Prvi zaključak s utakmice protiv Intera ide već kad smo uoči susreta uzeli zapisnik u ruke. Trener Pušnik je na teren izveo sastav Stipica, Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić, Savvas, Hamza, Kožulj, Vlašić, Erceg, Futacs, a pažnju nam je privukao potencijal rješenja s klupe, na kojoj su sjedili Ohandza, Said, Jefferson, T. Bašić, Tudor i Memolla. Ćosić, primjerice, nije imao mjesta ni među pričuvama, a igrači koji su na proljeće bili standardni poput Mastelića, Kalika ili Mujana, odavno su već dio druge momčadi. Toliko na temu kvalitete ove momčadi u odnosu na prvi dio godine.

Hajduk je protiv Intera odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, u kojemu je zabio dva gola i riješio utakmicu. 'Bijeli' su visoko pritiskali, imali čak 16 udaraca prema protivničkim vratima, a dalekometni pokušaji Kožulja, pa Savvasa odlučili su pobjednika. Strijelac drugoga gola bio je Erceg, ali mu je loptu servirao vratar Zaprešićana Čović, nakon što ga je Grk iznenadio udarcem sa 30 metara.

Bez obzira na taj šut, Savvas još uvijek ne ostavlja dojam veznog igrača koji je pojačanje za Hajduk. On ima problema s predajom lopte, koju je u par navrata ničim izazvan poslao u nepoznato.

Hajduk je kod 2:0 propustio 'unakaziti' protivnika koji nema individualnu kvalitetu, a izašao je s dva stopera visoko gotovo do centra. 'Bijelima' se bezbroj puta otvorila jako dobra situacija u kontranapadu, ali kašnjenje s predajom lopte ili nevjerojatna nepreciznost u zadnjem pasu doveli su ih do toga da samo akciju iz 81. minute možemo izdvojiti kao školski primjer brze i precizne kontre, kada je Erceg proigrao Tudora, a ovaj Saida izbacio u priliku iz koje doduše nije pao gol, ali je akcija bila za svaku pohvalu.

Opet je dobru partiju odigrao Juranović, solidan je bio i Futacs, a u prvom dijelu valja pohvaliti oba stopera jer su stajali blizu igračima i radili pritisak, tako da Inter nije mogao ozbiljnije izaći pred vrata Stipice.
Naravno da je Šimić uvelike pokvario dojam u 77. minuti, kada je nesmotrenim startom zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Učinio je to daleko od svog gola i nepotrebno sebe izbacio iz konkurencije za sljedeću utakmicu.

Ovu utakmicu je obilježilo i to što je Torcida prvi put navijala s jugoistoka. Tijekom susreta nije upaljena niti jedna jedina baklja, što je također prava rijetkost, a ukupno je atmosfera bila takva da Hajduk nije zaslužio niti lipu kazne. Pogotovo što disciplinac Saša Pavličić Bekić tvrdi da za 'HNS pederi...', što se čulo u dva navrata, ne kažnjava.
Uglavnom, navijači su bili fenomenalni, a Hajduk u prvih 45 minuta bitno bolji nego u prošlim utakmicama, no u nastavku je igra opet bila nepovezana, pa je dijelom dojam pokvaren, ali se rezultatski ništa nije promijenilo. Hajduka sada čeka Kup protiv Splita, utakmica u kojoj imaju imperativ pobjede. To što je Split bitno oslabljen i što u Parku mladeži kasne plaće ne treba zavaravati jer 'crveni' će biti opasan protivnik sve da igraju bosi i s kadetima. To su pokazali i svi dosadašnji susreti, pa i ovaj zadnji prvenstveni na Poljudu, gdje je Hajduk ipak iščupao pobjedu.

Vaša reakcija na temu