Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Trenutak kada prestanemo vjerovati u ovu Hajdukovu momčad bit će signal za ozbiljnije promjene
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Trenutak kada prestanemo vjerovati u ovu Hajdukovu momčad bit će signal za ozbiljnije promjene

Bilji svoju negativnu ocjenu može podijeliti s Pušnikom

Hajduk je na svom terenu poražen od Rijeke (2:4), u utakmici koja je otvorila mnoga pitanja za Marijana Pušnika. Pojedine njegove odluke uistinu je teško objasniti, a prije svega se to odnosi na postavljanje Maksima Biljija na mjesto lijevog stopera od prve minute.

Bilji je u prošloj sezoni imao kontinuitet neforsiranih pogrešaka, a protiv Rijeke je bio totalno indisponiran. Pušnik je početkom ove sezone odustao od Biljija u zadnjoj liniji, Ukrajinac mu je na treninzima igrao u veznom redu, a čak je ugodno iznenadio u tandemu s Jeffersonom u gostujućem susretu protiv Oleksandrije (0:3).

Pušnik je sada iz samo njemu poznatih razloga Biljija vratio na stopera, da bi ovaj postao jedan od ključnih ljudi riječkog preokreta, pogotovo nakon što ga je Ristovski u 35. minuti izdriblao, da bi ga Ukrajinac srušio za penal iz kojega je Bezjak poentirao za vodstvo gostiju od 2:1. I prije toga je Bilji darivao goste, ali nisu poentirali, da bi Pušnik reagirao u 37. minuti, izvadio ga iz igre i zamijenio Ismajlijem.

Bilji je, inače, omiljen u svlačionici, a s obzirom da je talentiran za jezike, često pomaže kod prijevoda. Nažalost, najgori je kad izađe na teren, ali današnja Hajdukova realnost je da je pun stranaca upitne kvalitete.

Naravno da Ukrajinac nije isključivi krivac za poraz, Marko Pejić je također bio jako loš, Josip Juranović kao da je izgubio samopouzdanje, a kapetan momčadi bio je Fran Tudor, koji je centrirao za gol Ismajliju, ali ukupno nije bio na razini svojih najboljih izdanja u bijelom dresu. Zanimljiv je i podatak da su za Rijeku startala trojica igrača odgojena u Hajdukovu omladinskom pogonu (Andrijašević, Bradarić, Elez), dok su za 'bijele' počela dvojica (Šimić, Stipica).

Dodamo li lošoj Hajdukovoj obrani slab vezni red, s Magantom, Savvasom i T. Bašićem, onda je jasno zašto je Rijeka relativno lako došla do četiri pogotka. Da, ostao je dojam da su gosti to postigli bez naročite agresivnosti, zapravo rutinirano.

Hajduk je utakmicu otvorio Ohandzinim golom iz jedanaesterca, nakon prekršaja Bradarića na Ercegu, gdje treba pohvaliti i suca Frana Jovića za puštenu prednost nakon prekršaja na Tudoru u akciji koja je dovela do najstrože kazne.

Nakon što je Rijeka povela sa 3:1, Ismajli je glavom smanjio, ulio nadu da se može izbjeći poraz, ali u 77. minuti se dogodio novi peh, Šimić je zbog nesvjestice morao napustiti teren, pa je Hajduk do kraja igrao s igračem manje, s obzirom da je Pušnik prethodno Pejića mijenjao Saidom.

No, ni to nije sve, već je slovenski trener prebacio Antu Ercega na lijevog beka, a Savvasa je prinudno morao na desnog stopera. Rijeka je to brzo kaznila akcijom iz koje je Andrijašević zaključio utakmicu.

Ne zaboravimo da je Pušnik odmarao Sušića, Kalinića, Kožulja, Vlašića, Memollu i Ćosića jer mu je Maccabi u ovom trenutku bio prioritet u odnosu na Jadranski derbi. 

Uzvrat protiv Maccabija je najvažnija utakmica polusezone, susret koji klubu donosi 2,4 milijuna eura i skupinu Europske lige. Hajduk u izdanju kao protiv Dinama i Rijeke nema što tražiti protiv Izraelaca, ali vjerujemo, nadamo se da se sve još jednom opet može preokrenuti.

Nekako smo više svi na rubu živaca dok iščekujemo dan kada ćemo moći nazdraviti nekoj baš velikoj pobjedi. Poraz protiv Rijeke je dobro uzdrmao atmosferu uoči ključnog europskog ispita, ali svaka je utakmica za sebe. Trenutak kada prestanemo vjerovati u ovu Hajdukovu momčad bit će signal za ozbiljnije promjene, a do tada se nadajmo da će se u četvrtak opet sve preokrenuti, te da će 'bijeli' velikom europskom pobjedom isprati gorak okus poraza u Jadranskom derbiju.     

Vaša reakcija na temu