Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Tvrd derbi, loš sudac, na kraju profitirao Dinamo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Tvrd derbi, loš sudac, na kraju profitirao Dinamo

Od Hajduka smo očekivali više

Osijek i Hajduk su odigrali 0:0 u tvrdoj i čvrstoj utakmici bez puno prilika, koju su obilježile i odluke suca Frana Jovića.

Najprije, Hajduk nas je razočarao, očekivali smo puno više u ofenzivi, gdje u prvih 45 minuta 'bijeli' nisu uspjeli zapucati ni u okvir ni izvan njega. U prvom poluvremenu je momčad Nenada Bjelice bila opasnija, a najveću šansu iz igre je imao Mierez, čiji je udarac iz blizine zaustavio Lovre Kalinić.

No, sve je to ostalo u sjeni odluka suca Frana JovićaNajprije je u 17. minuti svirao kazneni udarac za Hajduk nakon prekršaja Žapera na Krovinoviću. Kontakta je bilo, ali je nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke svoju odluku poništio. U ovom slučaju uopće ne trebamo ulaziti u temu kakav je bio intenzitet. Činjenica je da je kontakta na nogu Krovinovića bilo, te da se nije radilo o čistoj i očitoj pogrešci, što znači da, kako struka objašnjava, ovo nisu situacije u kojima VAR treba reagirati.

Igor Pajač je iz VAR-sobe pozvao Jovića i u 29. minuti. Glavni sudac je nakon duela Ferra i Lovrića pokazao igraču Osijeka drugi žuti, odnosno crveni karton, da bi nakon pregleda snimke opet promijenio svoju odluku, te pokazao na bijelu točku. Po našem mišljenju je to bilo ispravno, a intervencija VAR-a u ovom slučaju opravdana.

Mijo Caktaš nije realizirao kazneni udarac za Osijek. Lopta je otišla preko gola. Caktaš se silno trudio nešto napraviti, ali promašeni penal je učinio da ne ispadne junak nego tragičar. Možda i zanimljivija tema u ovom trenutku je Darko Nejašmić koji je opet bio jedan od najboljih na terenu. Formalno je on i dalje igrač Hajduka na posudbi u Osijeku, ali Bjelica je već objavio da će ga otkupiti. Dojam je da je njegova vrijednost puno veća od milijun eura, koliko će 'bijeli' uprihoditi.

Što se Hajduka tiče, trenutno kao najveći potencijal izgleda Emir Sahiti, koji je samo dva mjeseca stariji od Nejašmića. Uvijek spominjemo Biuka, koji je u ovom dvoboju ušao s klupe, te Ljubičića, koji je zbog bolesti preskočio dvoboj, no teren sugerira da je Sahiti najkonstantniji, a rastrčanu i borbenu partiju je pružio i večeras.

Na kraju moram konstatirati da sam od Hajduka očekivao puno više. 'Bijeli' se jesu nešto digli u zadnjih pola sata, ali na kraju ni iz četvrtog pokušaja ove sezone nisu uspjeli pobijediti Osijek. Bjeličina momčad je jedina koju 'bijeli' u ovom prvenstvu nisu porazili, a s ovim remijem je najviše profitirao Dinamo, te sada 'bijelima' bježi velikih sedam bodova. Ovaj remi ne znači kraj nadanja, ali Hajduk ovog proljeća nema niti jednu pobjedu protiv izravnih konkurenata za vrh (Dinamo, Rijeka, Osijek) i otud i dalje tužan pogled na tablicu. Ne, ne smatramo da je u Gradskom vrtu osvojen bod, već da je Hajduk propustio još jednu priliku da se najozbiljnije uključi u borbu za vrh.

Vaša reakcija na temu