Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: U danima sretnim, u danima grubim...
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: U danima sretnim, u danima grubim...

Split i Hajduk odigrali su još jedan gradski derbi bez golova

RNK Split i Hajduk odigrali su još jedan derbi bez golova (0:0), treći ove sezone. Za 'crvene' je katastrofalan podatak da u četiri prvenstvene utakmice nisu gradskim rivalima zabili niti jedan pogodak, s tim da su ovoga puta izgledali nešto življe, svježije nego inače.

Dva poljudska ovosezonska susreta okončana su s istovjetnih ništa - ništa, s tim da su to bile dvije najdosadnije utakmice sezone, u kojima se Split branio i čekao nekakvu kontru, koju nije dočekao. Ovoga puta su 'crveni' bili opasniji, dolazili s više igrača u završnicu, a proslaviti se mogao mladi Kristijan Jakić, koji je pred kraj imao najbolju priliku za domaćine, ali na povratnu loptu Barcenasa nije tukao iz prve, a dok se namjestio već je izblokiran.

S druge, pak, strane, na izdisaju susreta je Jefferson nakon prekida umalo ugurao loptu u mrežu Splita, ali je Barcenas spasio sa crte, tako da Hajduk ostaje na jednoj pobjedi u gradskom derbiju ove sezone, kada su utakmicu riješili Vlašić i Caktaš.

Trener Damir Burić u utakmicu je krenuo s Biljijem na desnom beku. Vjerojatno je ovo bilo prvi i zadnji put da je Ukrajinac to igrao jer nije djelovao sigurno, a čak je i ugrozio svoja vrata kada je ničim izazvan predao loptu u noge Grubišiću, no splitovci nisu znali iskoristiti ponuđeno.

U nastavku je Bilji premješten na stopersku poziciju, a iz igre je izvađen Šimić. Notirajmo i da je Milić opet imao dosta problema po lijevoj strani, te da su Franjiću često uspijevali driblinzi, čak i guranje lopte kroz noge protivnicima, no 'crveni' jednostavno nisu imali kvalitetnu završnicu.

Utakmica je već u sedmoj minuti imala i jedan detalj za 'Oko sokolovo', kada je vratar Lovre Kalinić istrčao izvan svog šesnaesterca, da bi spriječio priliku Arroya. Napadač 'crvenih' je u tom dodiru pao, no niti snimka nas nije uvjerila da se tu radilo o prekršaju. Hajdukov vratar je kasnije još dva puta istrčavao daleko od svojih vratiju, da bi jednom zbog prekršaja i 'požutio'.  

Za Hajduk je ova utakmica bila 'običan dan u uredu', a ono pravo čeka nas u srijedu, kada je na programu uzvrat Kupa protiv Dinama. Istina je da su nakon poljudskih 0:2 male šanse za prolaz, ali dok god 'u svići ima ulja', valja vjerovati i boriti se.

Ovaj derbi protekao je u znaku sjećanja na preminulu navijačku legendu Žana Ojdanića. Torcida u prvom poluvremenu nije skandirala ni pjevala, a u nastavku je otkriven transparent s njegovim imenom i porukama 'srčan', 'suputnik', 'pokretač', 'zaštitnik', 'čovjek', 'ideal', 'uzor', 'prijatelj', 'otac', 'velikan', 'vizionar'... Često smo se sretali po staroj Solinskoj ulici, ostavljao je dojam krajnje jednostavne osobe, ali kad bih morao zaokružiti samo jednu od poruka po kojoj je ušao u legendu, bila bi to ona - 'Hrabar'. I to baš tako. S velikim H. 

'U danima sretnim, u danima grubim...', zapjevala je Torcida početkom nastavka. Ovo su baš teški hajdučki dani, puni emocija, ali i neizvjesnosti.

Naravno da se ovaj zadnji dio odnosi na nedavne promjene u vodstvu kluba, smjenu Marina Brbića i ostavke Ljube Pavasovića Viskovića, te Gorana Vučevića. Možemo dodati i Srđana Andrića, koji ionako formalno nije bio direktor škole, već ga je licencom pokrivao Hari Vukas.

U Parku mladeži su bili nadzornici koji su izglasali promjene, predvođeni novim predsjednikom NO-a Slavenom Marasovićem. Zakopčani su 'do grla', ali 'off the record' može se doznati da imaju jasnu ideju s kim i kako dalje. Ostaje nam samo nadati se da će donijeti klubu novi zamah, novi optimizam...        

Vaša reakcija na temu