Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: U Močvari ništa novo, sudac Pejin spasio Lokomotivi pobjedu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: U Močvari ništa novo, sudac Pejin spasio Lokomotivi pobjedu

Ostaje konstatirati tek da je Hajduk još jednom teško oštećen i upitati se: kako to zaustaviti?

U lakrdiji od lige sudac Tihomir Pejin nije htio suditi jedanaesterac za Hajduk u 90. minuti, kada je nakon akcije Jeffersona Barišić loptu dodirnuo rukom. Ne, nije ga ona pogodila, već je branič Lokomotive baš igrao rukom i bio je to čisti jedanaesterac za svih osim za glavnog suca, koji je i ranije bio sklon domaćinima.

U 77. minuti isključen je Sušić, koji je rukom odgurnuo glavu Prenge nakon što mu se ovaj unio u lice. Nije ga Sušić udario, već otvorenim dlanom odgurnuo, što jest nesportsko ponašanje, ali ne možemo se oteti dojmu da je Sušić mogao proći i s opomenom, jednako kao Prenga.

Treći slučaj odnosi se na 73. minutu i preoštar start Jerka Leke na Kaliku. Njemu bi to bio drugi žuti karton, ali sucu Pejinu nije palo napamet da mu ga pokaže, iako je situacija bila čista i jasna.

Četvrti se odnosi na prekršaj Bručića na Tudoru u 28. minuti, odmah nakon što je Hajduk primio gol. Tu je sporno jedino je li bio unutra ili vani, ali čini se da je bilo u šesnaestercu Lokomotive. Pejin, naravno, nije svirao ništa.

Močvara ide dalje, nakon prošlog kola u kojemu je Mlakar pomogao Dinamu da pobijedi Zagreb, sada je Pejin Lokomotivi sačuvao pobjedu na katastrofalnom terenu u Zagrebu. Ostalo je 2:1 za domaćine, gdje ne možemo reći da bi pobjeda domaćih bila nezaslužena, jer su imali puno više prilika, ali kad ih već nisu realizirali, onda im je slijedila zaslužena kazna. No, imali su dvanaestog igrača koji je spriječio da se to dogodi, odnosno da Hajduk dođe barem do boda.

Zašto su se 'bijeli' u igri uopće našli u podređenom položaju? Najprije recimo da je momčad Damira Burića izgubila onu prepoznatljivost i standardnost, uslijed igračkih odlazaka, ali i brojnih ozljeda.

Od prve minute su zaigrali Mastelić i Arteaga, gdje je ovaj prvi pokazao više od drugoga, čak i imao šansu iz voleja u završnici, ali ukupno je ostao dojam da je trener još uvijek u fazi traženja najboljih rješenja za nastavak sezone. U momčadi je odjednom osvanuo Australac Kalik, koji je dobio cijelo drugo poluvrijeme, nije prošao ni pripreme, a stigao je na probu, dok je na klupi svih 90 minuta ostao Maloku, koji je igrao na pripremama, te počeo dvoboj protiv Slaven Belupa. Arteaga nije ostavio dobar dojam, bio je nevidljiv, a bio je jednom i u dobroj poziciji nakon solo-akcije Sušića u prvom dijelu, no nije se snašao.

Lokomotiva je povela nakon ispadanja Juranovića po desnoj strani, gdje je Fiolić nakon duplog pasa ostao sam, pa prizemno odigrao loptu za Grezdu, koji je poslao pod gredu. Juranović nije desni bek, ali dosta angažirano odrađuje posao na toj poziciji. Ovo je bila jedna od rijetkih utakmica gdje je protivnik imao dva raspoložena igrača na njegovoj strani (Barišić-Fiolić), koji su mu zadavali puno problema.

Od tamo je došao centaršut i za drugi gol Lokomotive, kada je Leko dobio duel s Nižićem i spustio loptu na nogu Andrijaševiću, a ovaj je poslao u mrežu.

Kod Hajduka je najbolji bio Lovre Kalinić, koji je čak tri puta spašavao u situacijama 'jedan na jedan', te Fran Tudor, koji je odigrao još jednu beskrajno požrtvovnu partiju, iznudio niz prekršaja, a na koncu i postigao gol za smanjenje na 2:1. Suzdržan je bio i Jefferson, koji je promašio najčistiju priliku za 'bijele' u otvaranju utakmice.

U sljedećem kolu Hajduk igra protiv Rijeke, gdje je ionako šarena momčad hendikepirana još izostankom Svena Tina Sušića. 'Bijeli' imaju puno problema, puno novih nepotvrđenih igrača i treneru Buriću nikako nije lako složiti adekvatnu momčad. A kad još tome dodamo i suđenje poput ovog sramotnog Pejinova kontra Lokomotive, onda je uistinu teško očekivati tko zna kakav rezultat.

Jer Hajduk bi i ovako šaren i oslabljen izbjegao poraz da na scenu nije stupio sudac Pejin. Lokomotiva ima europske ambicije, a još uvijek odgaja igrače za Dinamo, tako da se sve ovo skupa moglo i očekivati. Ostaje konstatirati tek da je Hajduk još jednom teško oštećen i upitati se: kako to zaustaviti?  

Vaša reakcija na temu