Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: U nastavku smo izgledali kao Inter ili Istra kad dođu na Poljud
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: U nastavku smo izgledali kao Inter ili Istra kad dođu na Poljud

Hajduk se protiv Varaždina izblamirao, ali u Kranjčevićevoj je izgubio od bolje momčadi

Ako smo ikad u zadnje vrijeme pomislili da Hajduk izgleda kao momčad koja će uzeti bodove, onda je to bilo nakon prvih 45 minuta protiv Lokomotive. 'Bijeli' su poveli sa 2:0, s tim da je Jairo imao još dvije velike prilike, a gol u nadoknadi prvog dijela smo doživjeli kao nezasluženo smanjenje Hajdukova vodstva.

No, ono što smo vidjeli u drugom poluvremenu zove se - Hajduk iz noćnih mora. Protivnik je nadigrao 'bijele' s kamatama, izgledali smo većim dijelom kao Inter ili Istra kad dođu na Poljud, zaključani u bunkeru vlastite nemoći, vrebali poneku priliku (jedna je i došla), ali na kraju moramo konstatirati da nas je Lokomotiva u potpunosti nadigrala, sabila pred šesnaesterac i na kraju zasluženo slavila.

Glavna meta svo ovo vrijeme je - trener Igor Tudor. Pljucaju ga sa svih strana, vrijeđalo ga se i od iza klupe u Kranjčevićevoj, a nije ostao pošteđen ni nakon poraza. Po nama je na teren napokon izveo momčad koja je odreagirala kako treba, Jradi je prvi dio odigrao jako dobro, Caktaš majstorski zabio prvi pogodak, Jairo opet bio sveprisutan i opasan, a obrana je prilike domaćina svela na minimum.

E sad, je li Tudor pogriješio s izmjenama, je li mogao bolje reagirati u nastavku? Puno je otvorenih pitanja. U jednom trenutku sam bacio oko na zapisnik, na klupi je imao sljedeća imena: Ljubić, Nejašmić, Jakoliš, Čuić, Blagaić, Brnić, Čolina, Tahiraj, Radić, Dellova. I bilo mi je jasno zašto je ozljeda Jaira toliki hendikep, a i da je igra na kontre bila idealna za Eduoka (i Tudor ga je spomenuo nakon utakmice), koji je eliminiran iz momčadi nakon 'afere doručak'.

Ajmo biti konkretniji: Lokomotiva ima u ovom trenutku bolju i atraktivniju momčad. Onaj dribling Kastratija protiv Jradija i Dolčeka zaslužuje posebnu pohvalu, a nakon ovog susreta smo još uvjereniji da je Tomićeva momčad trenutno u finalu Kupa i na drugom mjestu jer tu po kvaliteti i pripada. Možemo se mi ljutiti koliko hoćemo, ali Hajduk je trenutno kompot napravljen od prosječnih ili podkapacitiranih stranaca i nedokazanih domaćih (uglavnom mladih) igrača, gdje je iznimka Caktaš, koji je i ovoga puta žungulovskom reakcijom kod prvog gola pokazao da ima kvalitet više.

U ovom teškom trenutku za Hajduk nema smisla zazivati nekakve promjene ili odlaske. Jer ovo je sezona u kojoj je cilj kristalno jasan i zacrtan još tamo u doba Gzire. Samo drugo mjesto značit će ostanak u sedlu ovog vodstva kluba. Sve drugo donosi odlazak i rastanak. Još je samo šest kola do kraja, a Hajduk je peti. Sad više nije ni bitno što bi bilo da je Jakoliš zabio onu priliku u nastavku... Važna je prva sljedeća utakmica. Hajduk se protiv Varaždina izblamirao, sinoć je izgubio od bolje momčadi, a već u sljedećem kolu ima priliku vratiti nadu. Ako ova momčad ikoga više može dobiti.   

Vaša reakcija na temu