Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Umut zabijao, Livaja asistirao, Mujakić sve pokvario
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Umut zabijao, Livaja asistirao, Mujakić sve pokvario

Dojma smo i da je trener Tramezzani pogriješio kod izmjene

Hajduk je na Poljudu remizirao sa Slaven Belupom (2:2), što bi u najavi susreta bio razočaravajući ishod za 'bijele', ali na kraju se slavilo taj bod jer je izboren s igračem manje u šestoj minuti nadoknade.

Nakon gostujuće pobjede nad Lokomotivom se činilo da je trener Paolo Tramezzani našao jedanaestoricu s kojom može napraviti nešto u finišu sezone, no negativan preokret se dogodio nakon isključenja Nihada Mujakića u 41. minuti.

Do tog trenutka su 'bijeli' držali konce utakmice u svojim nogama, te imali vodstvo od 1:0 nakon još jedne jako dobre akcije asistenta Marka Livaje i strijelca Umuta Nayira. Ovaj dvojac bismo definitivno željeli gledati u bijelom dresu i sljedeće sezone.

Vratimo se isključenju, sudac Pečarić iz Zagreba je opravdano pokazao crveni karton Hajdukovu stoperu, no ostaje dojam da je progledao kroz prste Slavenovom Luliću davši mu samo žuti karton. Lopta je, naime, izašla u aut, Mujakić je krenuo izvesti, a Lulić ga je najprije povukao za dres, da bi nakon bliskog susreta glavom napravio pokret prema glavi Mujakića, koji ga je potom ošamario. Ponavljamo, nema dvojbe da je igraču Hajduka ispravno pokazan put u svlačionicu, ali ostaje dojam da je gostujući igrač za nesportsko ponašanje lišo prošao.

Mujakiću je ovo treći crveni karton u bijelom dresu, a s obzirom da je on također na posudbi do kraja ove sezone, vjerojatno se brzo bliži rastanak. Iako on ima određenu brzinu i na momente dobro izgleda, ipak pjesma Jelene Rozge 'Idi i ne budi ljude' nekako najbolje oslikava naš stav glede tog rastanka. Zapravo se pitamo zašto trener Tramezzani nije od početka stavio Marija Vuškovića, domaćeg mladog stopera. Nije li se nakon U-21 reprezentacije dovoljno odmorio preskočivši prošli susret?

Dojma smo i da je trener Tramezzani pogriješio kod izmjene, ali ne jer je uveo Vuškovića, već zbog vađenja Todorovića. Najednom se otvorila rupa na desnoj strani Hajdukove obrane i Goda je komodno mogao primiti loptu, što je jako brzo iskoristio i asistirao Ivanu Krstanoviću za izjednačenje.

Što se Krstanovića tiče, on je napunio 38 godina, ali svejedno nastavlja puniti mrežu 'bijelih'. Čovjek je ime izgradio na račun golova Hajduku. Kad gledam Belupo u nekim drugim utakmicama HNL-a, često mi izgleda kao igrač manje, no danas je opet bio raspoložen, a i sretan, s obzirom da je kod drugog pogotka lopta pogodila Dimitrova i prevarila vratara Kalinića.

Izgledalo je kod 1:2 da bodovi putuju u Koprivnicu, no onda se u 96. minuti dogodio slobodan udarac, gdje je Fossati kratko odigrao za Livaju, ovaj genijalno petom proigrao Umuta, koji je poslao loptu u mrežu. Ponavljamo, Livaju i Umuta definitivno želimo gledati u bijelom dresu i sljedeće sezone. Niti plasman u Europu ne bi promijenio dojam da je ova sezona loša i neuspješna, a svaka nova utakmica sve jasnije pokazuje tko je igrač za Hajduk, a tko za izlazna vrata Poljuda.

Vaša reakcija na temu