Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Utakmica protiv Šibenika je pokazala put na kojemu valja ustrajati
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Utakmica protiv Šibenika je pokazala put na kojemu valja ustrajati

Bit će tu oscilacija, no taj potencijal valja istrpjeti pod svaku cijenu

Hajduk je svladao Šibenik sa 1:0, a utakmicu su obilježili Marin Ljubičić i Stipe Biuk, ofenzivni dvojac koji je prethodno u ovoj sezoni bio glavni oslonac juniorske momčadi koja drži lidersku poziciju u prvenstvu.

Biuk je prvi put bio starter u prvenstvenom dvoboju i svoju je priliku dobro iskoristio. Imao je nekoliko dobrih akcija i zaslužuje šansu u kontinuitetu, a ne, kako to često na Poljudu biva, da te stave dvije i pol utakmice, a onda nestaneš sa scene.

Ljubičić je, pak, ušao s klupe, ali je bio igrač odluke. Glavom je pospremio loptu u mrežu iza vratara Rogića i lišio nas nove traume, što bi domaći remi bez golova protiv Šibenika zasigurno bio. Ljubičić je veliki potencijal, daleko najbolji strijelac juniorske lige sa 22 gola, koji je na najbolji mogući način zakoračio u seniorske vode.

Biuk i Ljubičić su 2002. godište i Hajdukovo blago, ali ne smijemo smetnuti s uma da je za gol asistirao Mario Vušković, koji je 2001. godište, ali je toliko dugo u seniorskom pogonu da se doima starijim. Vušković je dokazano vrhunski tehničar, ovoga puta je centrirao lijevom nogom, a njegova vrijednost bi bila još veća da je cjelokupna momčad bolja, odnosno da oko sebe ima sigurnije braniče.

Dodamo li ovoj priči da je mladi reprezentativac Čolina 2000. godište, a Teklić, koji je prvi put nakon pobjede u Rijeci dobio minutažu, 1999. godište, onda se imamo čemu nadati u budućnosti.

U redu, ova sezona je loša i neuspješna, kao što je bilo prošla i niz prethodnih, ali redovito smo ih zaključivali rečenicama da je već sada jasno da se ni u perspektivi nemamo čemu nadati. Ovoga puta imamo i to je zaključak koji najviše veseli nakon dvoboja sa Šibenikom.

E sad, je li tribalo na onakav način ispasti iz Kupa od Gorice da bi se napravio ovakav zaokret? Vrijeme ne možemo vratiti, a baš bi nas zanimalo kako bi Hajdukova mladost prošla protiv istog protivnika.

Da se ne lažemo, utakmica protiv Šibenika nije bila ništa naročito, ali je pokazala put na kojemu valja ustrajati. Da, bit će tu oscilacija, no taj potencijal valja istrpjeti pod svaku cijenu.

Vaša reakcija na temu