Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Utakmicu su odlučili Bebek i Ismajli
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Utakmicu su odlučili Bebek i Ismajli

Hajduk se jako dobro držao do isključenja

Hajduk je na svom terenu poražen od Dinama (0:2), a ključan trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti, kada je Ismajli startao na Oršića i zaradio isključenje. Preciznije, bio mu je to drugi žuti karton...

Na prvi pogled je sve čisto, ali treba se vratiti u 11. minutu i duel ista dva igrača u kojemu je Ivan Bebek prestrogo pokazao žuti karton Hajdukovu stoperu.

Ismajli je stalno imao problema s Oršićem, daleko najboljim igračem Dinama u večerašnjoj utakmici, ovaj ga je lako prošao i u 34. minuti, kada je Posavec spasio siguran pogodak, a epilog svih tih duela je što je Hajduk ostao s igračem manje. Kažemo, osim Ismajlija je odlučio i Bebek, prvi žuti je bio definitivno prestrog, ali to Hajduku neće vratiti bodove.

Do isključenja je Hajduk bio jako dobar, u najmanju ruku ravnopravan. Dinamo je imao dvije dobre prilike, ali Posavec je sjajno intervenirao, dok je s druge strane Jairo na pas Caktaša u 10. minuti morao bolje reagirati, ali sustigao ga je Moharrami pa nije uspio uputiti dobar udarac.

Tri minute kasnije je Brazilac idealno nabacio za Krekovića, bila je to najbolja prilika za Hajduk, ali Leon je iz blizine pucao pored gola. S igračem manje je u finišu prvog dijela Jairo idealno poslužio Tahiraja, koji je brz igrač, ali i njega je stigao Moharrami pa nije uspio uputiti udarac. 

Kažemo, Hajduk je izgledao dobro, rastrčano i borbeno, no 'bijelima' se početkom nastavka dogodilo ono najgore - primili su gol već u 47. minuti i bilo je jasno da sve vodi ka porazu. Borili su se 'bijeli' i u nastavku, ali brojčano inferiorni su primili još jedan gol.

Na kraju ostaje zaključak da su ta dva žuta kartona prelomila utakmicu, Dinamo je otišao na plus 17, a Hajduk u sljedećem kolu u Rijeci igra derbi za očuvanje drugog mjesta jer se u međuvremenu momčad s Rujevice približila na samo bod zaostatka.

Vaša reakcija na temu