Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Uvijek je slatko pobijediti simbol neregularnosti HNL-a
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Uvijek je slatko pobijediti simbol neregularnosti HNL-a

Ante Erceg ima sjajan učinak od kada je došao u Hajduk

Hajduk je svladao Lokomotivu u gostima sa 2:0, u iznimno važnoj utakmici, koja je došla odmah nakon nesretnog ispadanja od Maccabija.

'Bijeli' su opet odigrali zrelu, pametnu utakmicu, a najbolji igrač bio je Ante Erceg, koji je majstorskim pogotkom odveo Hajduk na put pobjede. Erceg je u toj 32. minuti primio loptu, pa sjajno petom prevario čuvara Majstorovića i poslao loptu u bliži kut vratara Zagorca.

Majstorović i Zagorac su Ercegovi bivši suigrači iz RNK Splita, ali niti jedan nije pronašao lijeka za najvećeg talenta kojega je, uz Antu Rebića, klub iz Parka mladeži imao u ovoj prvoligaškoj eri. Rebić nikad nije nastupio za Hajduk, iako je bio s kadetima 'bijelih' na turniru u Italiji. No, nakon toga je škartan, vraćen prema Imotskom, odakle je odmah preselio u Splita, afirmirao se, da bi kasnije za 5 milijuna eura odštete bio prodan u Fiorentinu.

Erceg je u Hajduk došao zaobilaznim putem, preko Balikesirspora, gdje je otišao nakon svađe sa čelnicima kluba iz Parka mladeži. Za sada se mora priznati da je možda i najugodnije iznenadio od svih novopridošlih igrača. Njegovi golovi Osijeku i Lokomotivi zapravo su slični. U oba je slučaja majstorski 'povaljao' čuvare, namjestio loptu na lijevu nogu i poentirao (a Erceg je dešnjak!). Zabio je i Istri, tako što je zaobišao vratara i poentirao, a posebno se pamti njegov važan gol glavom u gostima protiv Oleksandrije. Na njemu je bio i penal protiv Rijeke, iz kojega je Hajduk poveo, a kad sve skupa zbrojimo, to je izvrstan učinak, pogotovo s obzirom na minutažu koju je imao.

Mnogi su se nakon utakmice s Maccabijem pitali zašto trener Pušnik barem u produžetku nije uveo Ercega umjesto Jeffersona. Slovenskom treneru je jedna izmjena ostala neiskorištena, a Jeff je igrao lijevog veznog i imao dosta problema s kontrolom lopte. No, to je sad već povijest, treba gledati prema naprijed, a ova pobjeda ipak otvara vrata vjeri kako se Dinamo i Rijeka neće zarana previše odlijepiti.

Nakon što je u 44. minuti Lokomotiva ostala s igračem manje, bilo je jasno da će Hajduk iz Kranjčevićeve otići sa sva tri boda. Rožman je zaradio dva žuta kartona nakon dva preoštra starta na Tudoru, a potom je još njegov klupski kolega Karačić u 64. minuti zakucao iz blizine loptu u mrežu za konačnih 0:2.

Notirajmo još da je Vlašić dodao Ercegu kod prvog gola, te da je sjajno branio Lovre Kalinić, koji je u 28. minuti fantastično reagirao na udarac Marića, kojega je Kožulj nes(p)retno glavom proigrao za najbolju priliku domaćih. Obrana Kalinića i gol Ercega bili su ključni momenti ove utakmice.

Na kraju još notirajmo i to da je Hajduk pobijedio momčad koja je simbol neregularnosti HNL-a. Sastav u kojemu Dinamo afirmira igrače za kasniju prodaju nema što tražiti u Prvoj ligi, ali dokle god Zdravko Mamić kormilari i klubovima i HNS-om, ništa se neće promijeniti.

Hajduk je, dakle, pobijedio momčad koja se, da svi startaju u prvenstvo s istih pozicija, u 1. HNL nikad ne bi ni natjecala. 

Vaša reakcija na temu