Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Užas i Caktaš
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Užas i Caktaš

Hajdukova je momčad izgledala toliko loše da je jasno kako je Europa više nego upitna

Varaždin je svladao Hajduk sa 4:2 u utakmici koju su 'bijeli' odigrali baš grozno. Prvih 70 minuta je to bila prezentacija na razini cijele 2020. godine, a to znači samo jednu riječ - užas! Momčad Bore Primorca izgledala je jednako grozno kao ranije kod Igora Tudora ili Harija Vukasa, oživjeli su 'mrtvi' Varaždin jednako kao što su se ranije pobjedama protiv 'bijelih' dizali Šibenik ili Istra. Navijači su već jednom pokazali što misle o ovoj generaciji igrača kada su donijeli panjeve na Poljud, ali taman kad smo pomislili da je ta priča iza nas, da se sve skupa malo pomaklo, hajdukovci su nas opet vratili na staro. Korak naprijed, nazad dva, ovo je jednostavno bilo - užasno.

Nakon prvog dijela je Primorac pola momčadi mogao izvaditi. Odlučio se za Nejašmića, pored koga je prošao Daničić u akciji za prvi gol, te Brnića koji je ostao bez učinka. Hajduk je prema naprijed bio bezopasan, a obrana je djelovala nesigurno pa je tako mogao Obregon povisiti vodstvo poslije pogreške Vuškovića, Dimitrov nije ulijevao sigurnost, a vratar Posavec je posebna priča.

Darovao je Varaždincima treći gol, lopta mu je ispala iz ruke, ali generalno on ne brani dobro. Hajduku je potrebna ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra, kod četvrtog pogotka u samoj završnici je i Jakoliš odigrao loš pas, sve skupa je baš loše.

Kad pogledate zapisnik upada u oči pet stranaca na klupi, tu su sjedili Diamantakos, Atanasov, Jairo, Gyurcso i Todorović. U više navrata smo isticali da nema smisla gomilati strance koji nisu pojačanja za prvih 11. Doduše, 'bijeli' su nešto živnuli ulaskom Gyurcsa i Jaira, ali tanka je to priča i stane u rečenicu o Miji Caktašu koji jedini ima dobar učinak i ovoga puta je spasio obraz 'bijelima' da ne dožive katastrofu.

S dva Mijina gola se Hajduk probudio, na tih 3:2 nam je izgledalo da je Varaždin 'izgorio', ali u 81. minuti se dogodila grozna scena, Jradi je napravio prekršaj pa počeo gestikulirati i vikati na Jurića, a ovaj nije ustuknuo već je krenuo prema njemu, da bi pristigli i drugi prvotimci spriječiti ružne scene. Naravno da momčad u kojoj se takve stvari događaju nije zaslužila veliki preokret, do kraja nije bilo većih prilika, nego je primljen i četvrti gol, koji je darovan domaćinima. I Jradi definitivno ima bogat kredit, igra loše u kontinuitetu, ali je standardan. Jurić je imao jedan jako loš udarac u prvom dijelu, naravno da ni on nije idealan, ali je borac koji uvijek ide do kraja. U priči Jradi ili Jurić za nas nema dileme.

I treći put kažimo, ovo je bilo - užas. Ne ponovilo se. Naravno da je i Europa više nego upitna jer s ovakvom igrom i ponašanjem se ne može ništa puno očekivati u budućnosti. Sreća pa dolazi stanka, kada se ipak može početi s rekonstrukcijom momčadi jer ovo je uistinu bilo mučno gledati. 

Vaša reakcija na temu