Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Velemajstor Nikola Kalinić za veliku radost i nastavak sna o tituli!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Velemajstor Nikola Kalinić za veliku radost i nastavak sna o tituli!

Bit će vatre ako se o prvaku bude odlučivalo u zadnjem kolu u Maksimiru!

Hajduk je pobijedio Dinamo sa 1:0 u sjajno odigranoj utakmici 'bijelih', gdje odavno nismo vidjeli da je netko ostavio momčad iz Maksimira toliko nemoćnom u fazi napada.

Zadnja linija 'bijelih' je od samog početka stajala dosta visoko, momčad trenera Valdasa Dambrauskasa je bila agresivna na loptu, te nije dopustila protivniku da dođe do daha. Dinamo preferira igru posjeda, navikli su igrati na protivničkoj polovici i kontrolirati stanje na terenu. Nisu kontraška momčad pa ih je Hajdukov visoki pritisak učinio potpuno bezopasnima. Ni po oduzetoj lopti nisu znali ništa kreirati, 'bijeli' bi brzo vratili posjed.

Hajduk, istina, nije stvorio puno velikih prilika, ali je kombinirao na trenutke baš lijepo za oko. Iščekivali smo bljesak nekoga od glavnih zvijezda i dočekali ga u 63. minuti, kada je Nikola Kalinić velemajstorski lijevom nogom poslao loptu u mrežu. Ajmo opet na temu suradnje Kalinića i Marka Livaje, ovoga puta je to bilo besprijekorno, vidjelo se da je to klasa na koju Dinamo teško nalazi odgovor, a svakako im treba pridodati Filipa Krovinovića, kojega je bio pun teren i odigrao je fenomenalnu utakmicu.

U prošlom poljudskom derbiju je trener Dambrauskas Kalinića iz početka ostavio na klupi, a sada je tamo ostao Emir Sahiti, koji je imao visoku temperaturu, no igrači koji su nastupili odreda zaslužuju visoke ocjene za svoju izvedbu. Lovre Kalinić je obranio kad je trebalo, stoperi su bili sigurni, a Fossati i Vuković nepropusni u veznom redu.

Što se suđenja tiče, u 20. minuti se lopta Ristovskom od koljena odbila u ruku, o čemu će konačan sud dati sudački eksperti (po nama to nisu ruke za kazneni udarac), no ovoga puta je puno više iritirala procjena prekršaja suca Pajača, gdje se činilo da sudi kad ne treba, svira kad bi morao pustiti prednost, ne pokaže karton kad je očito da bi morao i slično. Ne, neće se vući repovi nakon ove utakmice, ali bilo je pogrešaka. I još su Livaja i Kalinić dobili po treći žuti karton pa ih nema na gostovanju u Koprivnici.

Nakon Hajdukova vodstva je Dinamo postao opasniji, ali nedovoljno da bi ugrozio danas jako dobar Hajduk. Bila bi prava šteta da su se 'bijeli' nakon ovakve predstave oprostili od svojih snova o tituli. Dapače, tek sad sve postaje zamršeno i zanimljivo. 'Bijeli' su napokon u nastavku sezone slavili u jednom derbiju i to baš ovome nakon kojega nije bilo popravnog. Veliki plus za igru, rezultat, publiku i Nikolu Kalinića koji je svima priuštio veliku radost. Da je došao iz Verone samo za ovaj trenutak, vrijedilo bi. Apsolutno je zaslužio ovacije u trenutku kada je zamijenjen.

Od večeras smo bogatiji i za spoznaju da ovaj Dinamo uopće nije bolji od Hajduka i bit će vatre ako se o prvaku bude odlučivalo u zadnjem kolu u Maksimiru!

Vaša reakcija na temu