Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Vučeviću, ovo je negledljivo!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Vučeviću, ovo je negledljivo!

Nakon ovakve nemoći obično padaju treneri, ali odgovornost bi trebao preuzeti prvi čovjek struke

Hajduk je poražen od Dinama 0:2, u utakmici gdje su gosti bili apsolutno bolji protivnik i zasluženo pobijedili. Nakon ovoga neće biti priče o sucima, niti o bilo čemu trećemu, sigurno je da će glavna tema biti Hajdukova nemoć i konačno se mora postaviti pitanje tko će preuzeti odgovornost što 'bijeli' ovako izgledaju.

Da, vrijeme je za promjene. Nakon ovakve nemoći, obično stradavaju treneri, ali Damir Burić definitivno nije najodgovorniji za ovako sklepan igrački kadar i potpuni podbačaj u proljetnom dijelu. Sportski direktor Goran Vučević se naljutio na nas nakon priče o nedostatku sportske politike kroz primjer Šimića, proglasio nam  'silenzio za sva vremena', ali mora prihvatiti svoj dio odgovornosti što je Hajduk apsolutno nekonkurentan u odnosu na Dinamo i Rijeku.

Sličan tekst pisali smo i prije godinu dana, nakon ispadanja iz polufinala Kupa od Splita, kada smo ustvrdili da Vučević 'nije uhljeb, ali mora otići', a danas samo možemo potvrditi istu misao. Vučević je poštenjačina, ne sumnjamo u njegove najbolje namjere, ali nekakav se preokret mora dogoditi.

Predsjednik Marin Brbić apsolutno je zaslužan za poboljšano financijsko stanje, vraćanje dugova i šteta bi bila da njega klub izgubi jer nije on radio selekciju.

Apsolutno bi besmisleno sada bilo sve svaliti na igrače. 'Bijeli' su praktički sve šanse za prolaz u finale Kupa izgubili u prvom od četiri poluvremena, ali to je odraz trenutne kvalitete igračkog kadra dva kluba. 'Bijeli' su se u prvom dijelu branili, nisu imali snage ozbiljnije izaći prema protivničkom golu, a mane su imali na svakom dijelu terena, od napada, preko sredine, do bokova.

U nastavku su malo popravili dojam, ali nisu zabili gol. Ulaskom Veleza (do tada je najistureniji bio Sušić), Hajduk je ipak bio puno opasniji prema naprijed, imao nekoliko poluprilika, ali i izostanak bolje završnice odraz je kvalitete trenutnog igračkog kadra. Ako se Hajduk muči protiv Intera i Zagreba, što onda očekivati u ovakvom dvoboju?

Na kraju sve pohvale zaslužuje publika, onih 12973 gledatelja, koji su stalno bodrili momčad usprkos negativnom rezultatu. Trener Burić je osjetio potrebu da im se ispriča, ali ne smatramo da se 'bijeli' u prvom dijelu nisu trudili već je protivnik jednostavno bolji.

Postavlja se i pitanje kako je to Hajduk igrao čak i bolje u tri ovosezonska dvoboja protiv Dinama, stvorio više prilika od protivnika. Od ljetne osovine Kalinić Milović Caktaš Ohandza, trenutno je samo vratar na dispoziciji, a i Balić je jesenas sve do same završnice bio standardan. Na upit kako je moguće da dva ili tri igrača toliko fale, jedan je navijač odgovorio:

- Uzmi Barceloni Messija i Suareza, pa ćeš vidjeti kad će na krov Europe.

No, pustimo sad te priče. Više od ovog poraza boli činjenica što nema nikakve naznake da će ubuduće biti bolje, pa je i publika već rezignirana, nema niti glasnog negodovanja jer kao da su naviknuti na 90 minuta mučenja.

U nedjelju je novi derbi i prilika da se popravi dojam, ali na žalost po Hajduk sada su minimalni izgledi da se nešto napravi u Kupu, a prvenstvo je već davno izgubljeno...    

Vaša reakcija na temu