Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Za ne povjerovati je da se može odigrati tako loše nakon onakve partije protiv Rijeke
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Za ne povjerovati je da se može odigrati tako loše nakon onakve partije protiv Rijeke

'Bijeli' su ovoga puta baš razočarali

Gorica je porazila Hajduk s visokih 3:0, što je veliko iznenađenje nakon sjajne partije 'bijelih' u prošlom kolu protiv Rijeke. Ovoga puta je momčad trenera Oreščanina baš razočarala, zapravo je za ne povjerovati da se može tako loše odigrati samo tjedan dana nakon utakmice koja je ulila ogromnu dozu optimizma uoči finiša sezone.

Hajduk je ovoga puta imao previše loših karika, 'bijeli' su častili domaćine individualnim pogreškama, a iznenađujuć je bio i podatak da je Gorica nakon prvog dijela imala i prevlast u posjedu lopte 53:47 posto. Domaćini su bili agresivni u sredini terena, tako da Hajduk nije uspijevao ni doći u pozicije za ozbiljniji zadnji pas, a s druge strane je gotovo stalno mirisalo na opasnost.

Sve je počelo već u 7. minuti, kada je Zwolinski odnio loptu Svatoku, prošao Ismajlija pa uposlio Miyu, a ovaj je upropastio čisti zicer, sa četiri metra je pucao jako loše. No, samo četiri minute kasnije Gorica je probila drugu stranu, okomiti pas je izbacio iz igre Tudora, lopta je stigla do Čabraje koji je oštro ubacio pred vrata, a Miya je ovoga puta bio precizan i poentirao za 1:0.

Domaćini su u tom periodu u svakom duelu izgledali čvršći, jači, bilo je to najlošije poluvrijeme od kada je trener Oreščanin preuzeo klupu, Gorica je u više navrata dolazila u obećavajuće situacije, da bi u 45. minuti postigla i drugi pogodak nakon što je Tudor u svom šesnaestercu srušio Lovrića

Ovdje definitivno treba reći da je Hajduku prioritet pronaći rješenje za desnog beka, Juranović je dugo ozlijeđen, a Tudor krpa tu poziciju, makar je već poznato da nije produžio ugovor i po završetku sezone više neće biti igrač Hajduka. On svoj posao do kraja odrađuje pošteno, imao je dobrih utakmica, ali ova mu je bila baš loša.

Jednako loše je odigrao i Svatok koji je zimus doveden kao trajnije rješenje na stoperu. Nakon njegove loše reakcije je Dvorneković proigrao Miyu za treći gol, a još je izgubio čistu loptu na vrhu šesnaesterca nakon čega je Lovrić promašio zicer za još uvjerljivije vodstvo. Oreščanin ga je u 67. minuti zamijenio.

Zapravo se nakon ovoga susreta može konstatirati sve suprotno od onoga poslije Rijeke, sada su od prvoga do zadnjega razočarali. Doduše, bilo je nekih pokušaja, stativa Jurića, škarice Jaira, udarci iz daljine Nejašmića, velika prilika Gyurcsa, ali dosta toga je došlo nakon što se igra razvodnila, s tim da se mora konstatirati i da su domaćini potpuno zatvorili Caktaša koji se praktički nije vidio.

Što se suca Batinića tiče, i ovdje su bila dva sporna detalja, Mtchedlishvili je u 35. minuti pomeo Jaira, što je izgledalo kao prekršaj za jedanaesterac, a za 'Oko sokolovo' je i situacija iz 57. minute, kada je nakon Jurićeva voleja lopta pogodila Čabraju u ruku. 

Gorica se ovom pobjedom vratila u borbu za Europu, sada zaostaje samo bod za Hajdukom. Trener Sergej Jakirović može biti ponosan na ukupan skor s 'bijelima' ove sezone, gdje ima dvije pobjede i dva remija.

Očekivali smo pobjedu Hajduka nakon koje će 'bijeli' biti 's obje noge' u Europi, a sada opet imamo niz upitnika i neizvjesnost. 'Bijeli' su ovoga puta baš razočarali...  

Vaša reakcija na temu