Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Za početak je barem prekinut crni niz
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Za početak je barem prekinut crni niz

Primorac je zaustavio Bjeličinu seriju pobjeda, a baš je prava šteta što je izostao nokaut u posljednjim sekundama

Hajduk je u debiju Bore Primorca na klupi odigrao protiv Osijeka 1:1, u utakmici u kojoj je imao pobjedu na dlanu, ali Bassel Jradi nije realizirao jedanaesterac u posljednjim sekundama susreta. Bila je to neubičajena situacija jer je zbog kartona izostao standardni izvođač Mijo Caktaš. Mnogi su poželjeli izvesti taj ključni jedanaesterac, a najuporniji je bio upravo Jradi, no nije ispalo dobro. Mijo je promašio vrata u Puli, Jradiju je obranio Ivušić, u oba slučaja je to skupo koštalo 'bijele'.

Momčad trenera Nenada Bjelice je u utakmicu ušla s gardom pobjednika. Od prvog sučeva zvižduka su visoko napali, te su u prvih 45 minuta bili bolja momčad, koja je stvorila ozbiljnije prilike i golom Miereza glavom vodila sa 1:0. Hajduk je izgledao uobičajeno loše, činilo nam se kao da potezi trenera Primorca ništa nisu donijeli.

On je u nedostatku Caktaša i Diamantakosa posegnuo za promjenama. U rombu u sredini je Darko Nejašmić zaigrao zadnjeg veznog, a dvije 'osmice' Čuić i Jurić. Caktaševu poziciju je zauzeo Jradi, no nije to u prvih 45 minuta izgledalo dobro. Hajduk je bio bezopasan, Gyurcsa i Jaira se naprijed nije ni vidjelo, a Osijek je redovito dolazio u obećavajuće situacije.

U nastavku se sve preokrenulo. Kod 'bijelih' je umjesto Čuića ušao Nayir, činilo se kao da je Hajduk ubacio u višu brzinu, pritiskao protivnika, nije im dao da dođu do daha. Visoki presing Osječana je jednostavno nestao. Što je igra odmicala dalje, to su više bili sabijeni pred svoja vrata, a kao plod takve igre je stigao izjednačujući pogodak Hajduka.

Kaže se da sreća prati hrabre, pa je tako u 55. minuti Jairo uputio na prvi pogled bezopasan centaršut prema vrhu šesnaesterca, gdje je David Čolina pokušao iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu. No, ispao je to vrhunski dribling, da bi potom Hajdukov branič sa 15 metara s lijeve strane majstorski zakucao loptu u suprotne rašlje. Bio je to eurogol. Čolina je dokazano jak dribler, a iskazao se i sjajnim udarcem, no nažalost vrlo rijetko dolazi u pozicije iz kojih može biti opasan po protivnička vrata.

Hajduk nije stao, nije se zadovoljio remijem. Zadnjih pola sata su 'bijeli' bili ono što želimo gledati. Protivniku nisu dozvolili da dođe do zraka, Nejašmić, Jurić i društvo su zagospodarili sredinom, te bi bilo nezasluženo da su s terena otišli bez boda. Jer moglo je sve biti još crnje nakon loše reakcije vratara Posavca u 86. minuti, no sva sreća da je poslije pokušaja centaršuta Bohara lopta odsjela na gredi.

Hajduk nikako nije zaslužio izgubiti ovu utakmicu, a mogao je doći i do potpunog preokreta, no Jradi je uprskao najveću moguću priliku i postao je tragičar ove utakmice. 

Ako pogledamo malo širu sliku, Hajduk je nakon tri poraza zaredom (Gorica, Šibenik, Istra) barem prekinuo crni niz. No, bilo je i ranije naznaka buđenja, ali to se završavalo po onoj 'korak naprijed, nazad dva'. Susret s Osijekom, odnosno drugo poluvrijeme tog dvoboja, daje nekakav optimizam. Primorac je zaustavio Bjeličin pobjednički niz, a baš je prava šteta što je izostao nokaut u posljednjim sekundama.

Vaša reakcija na temu