Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Za sada ne vidimo bitne pomake u odnosu na jesenski dio
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Za sada ne vidimo bitne pomake u odnosu na jesenski dio

Ideja s Jakolišem na lijevom boku za sada nije dala ploda, a ima još otvorenih pitanja

Igor Tudor je protiv Slaven Belupa doživio prvi poraz u drugom mandatu na Hajdukovoj klupi. Konačnih 2:1 ipak nije realan odraz viđenog, ali krenimo ispočetka.

Sve je za bijele počelo 'idealno', VAR je bio ključan za kazneni udarac nakon prekršaja na Jairu, s obzirom da je sudac Pajač prethodno svirnuo kontra faul. Nova tehnologija je, jednako kao u Varaždinu, išla na ruku 'bijelima', te je Eduok s bijele točke zabio za rano vodstvo Hajduka. Kad smo već spomenuli Varaždin, kažimo da je tamo u prvoj utakmici nastavka sezone na mjestu zadnjeg čovjeka obrane igrao Stipe Vučur, ali očito izvedbom nije zadovoljio Tudora, s obzirom da ga je trener ovoga puta ostavio na klupi, a na opće iznenađenje za komandanta zadnje linije postavio Stanka Jurića. Ta se odluka nije pokazala dobrom, s obzirom da je Jurić isključen nakon drugog žutog u 37. minuti, što je odvelo utakmicu u drugom smjeru. 

Belupo je potom preko Bačelić Grgića poentirao za izjednačenje, da bi početkom nastavka domaćin imao još dvije prilike, no nije zabio. Potom je Hajduk i s igračem manje uspostavio ravnotežu, čak i bio bolji. Najprije je zaprijetio Jairo, koji je pucao malo pored stative, a potom je raspoloženi Brazilac nesebično poslužio Jradija, koji je imao nevjerojatan promašaj. S osam metara je umjesto nebranjenog gola uspio pogoditi Parackog. Odmah potom je u Vučur naciljao stativu, bili su to fatalni promašaji za Hajduk jer je na drugoj strani Krstanović udarcem s 25 metara iznenadio vratara Posavca i lopta je završila u mreži. Gledajući cijelu sezonu, Hajduk ostaje na samo dvije gostujuće pobjede u Varaždinu, a promatrajući samo nove okolnosti, 'bijeli' su neuvjerljivi, ima tu dosta nedorečenosti i improvizacije. Ideja s Jakolišem na lijevom boku za sada nije dala ploda, obrambena trojka se, dijelom i zbog objektivnih okolnosti, stalno mijenja, a klasičnog napadača ionako već dugo nemamo, pa je izostanak Mije Caktaša dosta oslabio momčad.

U zadnje vrijeme se mnogo govorilo i o Darku Nejašmiću. Trener za sada daje prednost Hamzi i Jradiju, što je odluka koju treba poštivati, no, uvijek treba gledati i širu sliku, sve dok Barry ne potpiše novi ugovor ovo izgleda kao gubljenje vremena.

Uglavnom, mnogo je otvorenih pitanja, za sada ne vidimo nikakve pomake u odnosu na jesenski dio, a ostaje nam samo nadati se da ovaj poraz neće ostaviti dublje posljedice te da će se Hajduk na kraju ipak dokopati drugog mjesta, što je uprava zacrtala kao željeni cilj.

Vaša reakcija na temu