Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Za takve igrače se kaže da 'treneri moraju iskidati diplome ako ne uspiju', a upravo to mu se umalo dogodilo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Za takve igrače se kaže da 'treneri moraju iskidati diplome ako ne uspiju', a upravo to mu se umalo dogodilo

Hajduk je u zadnjih pola sata preuzeo kontrolu igre

Hajduk je remizirao protiv Rijeke na Rujevici (1:1) u utakmici koju je obilježio prvijenac za prvu momčad 'bijelih' Tonija Teklića s jedne, te sjajna partija Franka Andrijaševića s druge strane.

Počnimo od Andrijaševića. Sve opasno što je Rijeka napravila bilo je preko njega. Zabio je sjajan gol glavom sa 15 metara u 32. minuti, pogodio gredu sedam minuta kasnije, namjestio veliku priliku Haliloviću u prvom dijelu, a u drugom dodao istom suigraču koji je pogodio stativu... Uglavnom, Andrijašević je bio velika prevaga za kvalitetom oskudne domaćine, a dijelom ga je ugasio izlazak Acostyja u 61. minuti, kada je ostao usamljen i odsječen u vrhu napada, te više nije dolazio iz drugog plana. Andrijašević je, zašto to ne reći, u Rijeci kao doma, tamo ga vole, obožavaju, zabio je 16 golova u njihovoj jedinoj šampionskoj sezoni u povijesti kluba, a sada se vratio u velikom stilu, nakon otužne epizode u prvoj pa drugoj momčadi belgijskog Genta.

S druge strane je stajao Hajduk koji je odigrao ispod očekivanja. 'Bijeli' su odigrali blijedo prvo poluvrijeme, bez udarca u okvir i ideje u završnici. Hajduk je u zadnjih pola sata preuzeo kontrolu igre, a onda se dogodila ta 78. minuta...

Tonio Teklić je u igru ušao samo tri minute ranije. Nije to bila neka izrađena akcija, Juranović mu je kratko dodao loptu, a Teklić je potegao sa skoro 30 metara i lopta je završila u mreži vratara Prskala.

Teklićev talent nikad nije bio sporan, nije pretjerano reći da ima plemenitu ljevicu u rangu jednog Asanovića, Rapaića ili Računice. Za takve igrače se kaže da 'treneri moraju iskidati diplome ako ne uspiju', a upravo to se umalo dogodilo Toniju. Predugo je ostao nedorečen, negdje između prve i druge momčadi, a bez prave prilike za dokazivanjem, pri čemu ga je trener Siniša Oreščanin sasvim odbacio. Prošle zime ga je htjela Gorica, ali Hajduk ga ni tada, a ni ovog ljeta nije želio poslati na posudbu. Štoviše, odlučili su da će od ove sezone baš on biti prva zamjena za Miju Caktaša.

Teklić je na treninzima znao odigrati genijalne poteze, trener Damir Burić je bio oduševljen nekim njegovim rješenjima, ali i na Rujevici je ostao na klupi, bez obzira na izostanak Caktaša.

Burić je naprijed uveo Jakoliša (Hajduk ga je platio 100.000 eura, a ne 800.000), koji je istrčao svoje, ali nije bio opasan, Jairo je odigrao daleko ispod svojih najboljih izdanja, a od kvarteta u sredini Hamza, Nejašmić, Jurić, Bradarić, se daleko više očekivalo, makar treba uzeti u obzir i da se sva ova potonja trojica najbolje snalaze kao zadnji vezni. Uglavnom, pored svih njih za Teklića nije bilo mjesta, ali je baš ovakva utakmica bila možda i pravi trenutak za preokret u njegovoj karijeri.

Očekivali smo možda da će Hajduk do kraja još jače pritisnuti, ali kao da su svi bili zadovoljni bodom.

Na kraju, Andrijašević - Teklić 1:1, bila je ovo utakmica koja je prvome donijela potvrdu koliko znači Rijeci, a drugome zlata vrijedan prvijenac, kojim je napokon zablistao na velikoj sceni, a svoju momčad odveo na diobu prvog mjesta s Dinamom.

Vaša reakcija na temu