Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Zaslužene ovacije Nikoli Kaliniću i Emiru Sahitiju
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Zaslužene ovacije Nikoli Kaliniću i Emiru Sahitiju

Trener Valdas Dambrauskas uistinu ima širinu kadra

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo sa 3:1 u rođendanskoj utakmici koju je obilježio prvi nastup Nikole Kalinića nakon povratka u bijeli dres. Slavljeničko ozračje dodatno je uljepšala fenomenalna akcija za prvi gol, gdje su kombinirali Livaja i Kalinić, koji je odigrao precizan zadnji pas za strijelca Emira Sahitija.

'Bijeli' su s Kalinićem dobili još jednog prvotimca koji suigrače čini boljima, njegova velika kvaliteta je što loptu jako dobro gradi i odlaže za druge. Dovođenje Kalinića svakako je velika stvar za Hajduk, a u 76. minuti pri izmjeni je doživio zasluženi 'standing ovation'.

No, po nama je prvo ime susreta bio neumorni Sahiti, kojega je publika također nagradila ovacijama pri izlasku iz igre. Upravo je Sahitijeva jako dobra partija pokazala koliko širok kadar ima ovaj Hajduk. Jeste li osjetili izostanak Filipa Krovinovića? Pa sigurno je Sahitijeva igra uvelike doprinijela tome da isti što manje osjeti. Trener Valdas Dambrauskas uistinu ima širinu potrebnu da u svakom trenutku može promijeniti ritam.

Kada je Lukas Grgić u 26. minuti povisio na 2:0, činilo se da je priča ove utakmice rano završena, no nije tako bilo. Slaven Belupo zna biti jako neugodan, uostalom, u Koprivnici je jesenas svladao 'bijele', koje je tada vodio Jens Gustafsson, a pobijedio je Dinamo u Maksimiru, te u nastavku prvenstva Osijek u Gradskom vrtu. 

No, ipak je povratak u ovu utakmicu gostima omogućio Hajduk. Nakon šanse Čoline i pokušaja driblinga Sahitija, rodila se brza kontra, u kojoj je Elez pokušao presjeći zadnji pas, ali je to učinio loše, lopta ga je prošla, da bi Zapata zabio za 2:1.

'Bijelima ' je do kraja posao uvelike olakšalo isključenje Boseca u 62. minuti, da bi sedam minuta kasnije vratar Sušak pokupio Čolinu, a Livaja zabio za 3:1 i stavio točku na ovu utakmicu.

Upečatljiv trenutak dogodio se u 57. minuti, kada je službeni spiker objavio brojku od rekordnih 43.577 članova. Do kraja utakmice je ona još i porasla, ovo bi uistinu mogla biti sjajna godina za Hajduk na svim poljima. Svaka čast članovima, marketingu na 'Mišinim majicama' i ovom rođendanskom retro izdanju po uzoru na generaciju Frane Matošića. Još samo da rezultat bude na toj razini i svi zajedno ćemo proslaviti svoj najljepši trenutak kada nova titula napokon dođe na Poljud. Ali za taj podvig će nam doslovce trebati ono najbolje iz 1950. godine, polusezona bez poraza s pobjedama u ključnim utakmicama protiv izravnog rivala Dinama. 

Poljudska utakmica protiv Slaven Belupa je već dok ovo pišemo prošlost, a veselimo se novim izazovima. Ne, neće tu biti lake utakmice, Hrvatski dragovoljac je više nego 'pokazao zube' u Šibeniku, ali Hajduk ima kvalitet za pobjednički kontinuitet, koji će biti nužan u borbi za naslov.   

Vaša reakcija na temu