Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Žešće čupanje živaca i više nego zaslužena pobjeda!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Žešće čupanje živaca i više nego zaslužena pobjeda!

Dragovoljac je toliko iritirao izležavanjem i otezanjem da su zaslužili baš ovakav rasplet

Sve do 95. minute smo se tresli, nervirali. Pa nije valjda da će taj Hrvatski dragovoljac, momčad drugoligaške kvalitete, baš protiv 'bijelih' ostati neporažen?! Ne pamti se kada je u 1. HNL jedan sastav bio toliko inferioran kao Dragovoljac ove sezone, ali jasno je da će i takav nekome poremetiti planove. Malo je falilo da to bude baš večeras, (pre)dugo je sve skupa izgledalo kao ružan san... A onda je Lovrencsics izveo korner, Dimitrov najviše skočio, a Stefan Simić s druge stative poslao loptu u mrežu.

Pravda je na kraju ipak zadovoljena. Domaćin je, prema očekivanjima, igrao praktički bez napadačkih ambicija. Branili su se kompaktno, nije bilo ni težih prekršaja, ali, brate mili, toliko su iritirali izležavanjem i otezanjem da su zaslužili baš ovakav rasplet.

O igri je ovdje suvišno pričati. Posjed lopte od 74:26 sve govori, 'bijeli' su stvorili i dovoljan broj prilika, no nikako da se 'otvori špina', bilo je to pravo čupanje živaca za Hajdukove navijače.

Ostavljanje Josipa Vukovića na klupi u prvom dijelu je bilo opravdano, s obzirom da ima dva žuta kartona, a pred nama je dvoboj s Rijekom. Jani Atanasov je imao jednu uistinu 'asistenciju s očima', kada je izbacio Emira Sahitija samog ispred vratara, no Šubarić je bio junak obrane domaćih, branio je svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Trudili su se 'bijeli', napadali, Marko Livaja je imao niz pokušaja, pogodio stativu, no ovoga puta su važni bili sjajni nabačaji Lovrencsicsa. Mađar ima fenomenalan centaršut, svaki korner mu je pola gola, a još je u nadoknadi uzdrmao gredu.

Možda i ključnim se pokazao potez trenera Jensa Gustafssona, koji je u završnici u napad uveo Dimitrova na skok. Bugarin je u prvom dodiru s loptom imao dobar udarac glavom, a u drugom je to bila asistencija za pogodak i na kraju veliko slavlje.

Za Hajduk očito ne postoji 'miran dan u uredu', ali dobro je i ovako. Tri boda su upisana, momčad je trenutno na diobi prvog mjesta s Osijekom uz utakmicu više.

Vaša reakcija na temu