Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Rezultatsko razočaranje i još dvije Livajine majstorije
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Rezultatsko razočaranje i još dvije Livajine majstorije

Nakon ovog susreta slijedi reprezentativna stanka, odnosno period u kojemu će vodstvo 'bijelih' morati prelomiti i pitanje trenera

Hajduk je odigrao protiv Istre 2:2, što je rezultatsko razočaranje, iako se mora reći i da su 'bijeli' davali sve od sebe do zadnje sekunde za potpuni preokret. No, nije se dogodio. 

Krenulo je loše već od ozljede i zamjene Nikole Kalinića nakon samo 13 minuta igre i kontakta tri minute ranije, koji nama uživo nije izgledao kao prekršaj za kazneni udarac, ali vidjet ćemo i što kaže snimka. Ušao je Jan Mlakar, no do kraja poluvremena to nije izgledalo dobro. 

Hajduk je u prvih 45 minuta izgledao baš loše i može biti sretan što na odmor nije otišao s minusom. Istra se jako dobro branila, a na spora dodavanja 'bijelih' reagirali su tako da se cijela momčad disciplinirano podizala prema centru i tako su praktički bez lopte gurali Hajduk prema svojoj polovici i onemogućavali Karoglanovoj momčadi da složi suvislu akciju.

Taj pritisak je urodio s nekoliko obećavajućih situacija za goste, a nakon jednog opasnog napada u 33. minuti počeli su zvižduci s tribina. Karoglan je dozvao Mlakara do klupe, nešto mu žurno objašnjavao, a sve skupa je završilo tako da je Slovenac zamijenjen već na poluvremenu i ušao je Anthony Kalik. Nakon susreta je trener Karoglan objasnio da je i Mlakar morao izaći zbog ozljede.

Početak drugog dijela je dao nadu da ćemo u nastavku gledati neku drugu priču. Pogotovo nakon što je Elez fenomenalnom loptom pronašao Livaju, a ovaj postigao još jedan majstorski pogodak. No, nakon samo pet minuta sve se opet vratilo na staro.

Melnjak je ničim izazvan predao loptu ravno u noge Anti Ercegu, Fossati se pred njim povlačio umjesto da izađe na njega, a bivši igrač Hajduka je lijevom nogom s 20 metara postigao uistinu lijep pogodak. Erceg je u 72. minuti zamijenjen, ispraćen je s terena gromoglasnim zvižducima, no valja reći da je svojim dolaskom preporodio Istru, koja je danas puno ozbiljnija momčad od one koju su 'bijeli' svladali u Puli na otvaranju prvenstva.

Nakon što je Istra u 64. minuti povela sretnim golom Boultama, činilo se da 'bijeli' ostaju bez odgovora, no nakon 88. minute i još jednog velemajstorskog gola Livaje, ovoga puta iz okreta, Poljud se opet 'užgao' i vratila se nada u pobjedu. No, 'bijeli' se na kraju moraju zadovoljiti bodom, što je baš razočaranje.

Nakon ovog susreta slijedi reprezentativna stanka, odnosno period u kojemu će Hajdukovo vodstvo morati prelomiti i pitanje trenera. Karoglan je upisao pobjedu protiv Rijeke i remi kontra Puljana, no zapravo je najvažnije što na tu temu imaju reći predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius jer s ove dvije utakmice je prijelazna faza završena i valjalo bi donijeti odluku na duže staze... 

Vaša reakcija na temu