Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Grozan Hajduk zasluženo ispao
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Grozan Hajduk zasluženo ispao

Nemamo baš nikakav temelj za zaključiti da bi nešto bolje trebalo biti u prvenstvenom susretu u subotu

Hajduk je ispao iz Kupa. I to potpuno zasluženo, Gorica je u drugom poluvremenu nadigrala 'bijele', te na kraju slavila.

U prvom poluvremenu su 'bijeli' imali posjed i u potpunosti kontrolirali stanje na terenu. No, ostali bez udarca u okvir i pravih prilika. Domaći vratar Čović gotovo da i nije imao intervencija. Hajdukovci su po izgubljenoj lopti bili agresivni, lako su vraćali posjed, ali to se nije osjetilo na rezultatu jer su bili potpuno bezidejni i bezopasni u napadu.

U nastavku se ponovila priča iz susreta protiv Slaven Belupa. Protivnik je izašao na teren odlučan nešto napraviti, trener domaćih je uveo u igru Lovrića, a druga strana je ostala bez odgovora. Nakon utakmice s Koprivničanima smo pisali da je i sreća igrala za Hajduk, ali neinventivna igra je negdje morala biti kažnjena.

'Bijeli' su prošli lišo kada je Suk u 50. minuti s tri metra promašio vrata, a pali su u 64. nakon slobodnog udarca Lovrića sa 25 metara, gdje dio odgovornosti snosi i vratar Josip Posavec.

Nema tu dileme, igrači koji bi trebali biti nositelji igre su daleko od svoje najbolje forme, Posavec je kiksao i u prošlom susretu, ali ga je spasila stativa, Caktaš i Bradarić su daleko od reprezentativnih izdanja, a Eduok i Jairo potpuno neučinkoviti. Oni bi zajedno s Ismajlijem, koji je opet bio dobar, trebali biti glavni aduti.

Trener Damir Burić bi trebao odgovoriti na pitanje zašto su mu spomenuti igrači bili daleko od svojih najboljih izdanja, a i kako to da je sve do 71. minute i uvođenja Jakoliša ostao bez reakcije, iako je bilo evidentno da se stanje na terenu okrenulo. I Teklića je uveo prekasno, tek u 86. minuti kod 2:0, a ovaj je kasnije centrirao za priliku iz koje je poentirao Jurić.

U prvenstvu Hajduk ima zadovoljavajući bodovni učinak, ali kad povučemo crtu nakon ovog ispadanja iz Kupa - očekivali smo više. U ranoj fazi smo se oprostili od jednog trofeja, mogli smo i morali imati bar dva boda više (Istra u prvenstvu), a najgori od svega je dojam kako momčad nema protureakciju kada protivnik izađe iz čahure i hrabrije izađe prema naprijed.

Nažalost, u ovom trenutku nemamo baš nikakav temelj za zaključiti da bi nešto bolje trebalo biti u prvenstvenom susretu u subotu, kada se sastaju ista ova dva protivnika. Hajduk je i dalje na ruti ispunjavanja zacrtanog cilja - osvajanja drugog mjesta u prvenstvu i plasmana u kvalifikacije Lige prvaka, ali stanje je ukupno razočaravajuće. I to s pravom jer se igra loše, bolje reći lošije nego što se od ovog igračkog kadra očekivalo.

P.S. Gol Ismajlija je u onoj situaciji ispravno poništen, bez obzira što je protivnički igrač u ruku napucao loptu. Tako kažu pravila.

Vaša reakcija na temu