Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Gol za pobjedu mu je velika satisfakcija nakon što mu predugo nitko nije dao šansu
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Gol za pobjedu mu je velika satisfakcija nakon što mu predugo nitko nije dao šansu

Svi treneri su bili puni hvale za njegov talent, no tek ga je Tramazzani 'gurnuo u vatru'

Hajduk je u prvom dvoboju nastavka prvenstva svladao Šibenik sa 1:0. Trener Paolo Tramezzani je tako startao pobjedom, što nije mala stvar jer ne zaboravimo da je tako prekinut crni niz od tri poraza zaredom u prosincu.

Ono što je najavio sportski direktor Mindaugas Nikoličius, a Tramezzani proveo u djelo - isplatilo se. Od prve minute su zaigrali Tonio Teklić i Darko Todorović, pri čemu je upravo Teklić bio čovjek odluke, njegovim golom u 62. minuti su 'bijeli' slavili.

Zapravo je nevjerojatno da je Teklić prvi put bio starter u prvenstvenom susretu prije nešto manje od četiri godine nakon što je prvi put dobio minutažu u seniorskoj momčadi 'bijelih', a bilo je to još u vrijeme pomalo zaboravljenog Joana Carrilla. U međuvremenu je opet bio spuštan u drugu momčad, pa odradio jako dobru polusezonu u Varaždinu. Protekle jeseni je za 'bijele' imao minutažu u samo četiri prvenstvena susreta, i to beznačajnu, po ulasku s klupe u završnicama. Što je najzanimljivije, svi treneri su bili puni hvale za njegov talent, no tek ga je Tramazzani 'gurnuo u vatru'. Ne pamti se kada je jedan takav talent toliko dugo čekao šansu, ali na kraju je barem dočekao i ovo mu je velika satisfakcija.

Teklić je odlučio utakmicu, ali ne treba sada ni pretjerivati s hvalospjevima. U polju je igrao dobro, a ušao je u dvije jako dobre prilike nakon odbijanaca. U oba navrata mu je lopta došla na slabiju, desnu nogu, prvi put je promašio, a drugi pospremio loptu u mrežu za Hajdukova tri boda.

Todorović je također odigrao jako dobru partiju, bio među boljima, ali radi se o igraču na posudbi i nije tajna da je sportskom direktoru 'bijelih' pronalaženje desnog beka jedan od prioriteta. Pogotovo što se po ovom susretu može zaključiti da se Marin Jakoliš vraća u ofenzivu. Ušao je umjesto Diamantakosa i bio dobar, rastrčan.

Također je od velike važnosti i povratak vratara Lovre Kalinića. Sahiti je jesenas na Poljudu Šibeniku donio pobjedu, a večeras je u 52. minuti sjajno pucao sa sedam metara, no Kalinić je spasio siguran pogodak. Bilo je to kod rezultata 0:0. Siguran vratar reprezentativnog kalibra nedvojbeno puno znači za momčad.

Sad je očito i da će Jani Atanasov u nastavku sezone imati bitno važniju ulogu. Da ima snažan udarac dokazao je u više navrata, a upravo je njegov 'top' sa 18 metara bio početak akcije za pogodak.

Na kraju je još vratar Labrović obranio jedanaesterac Miji Caktašu. Kod Caktaša je, s obzirom na okolnosti, situacija specifična. Interesa za njega ima, čak je u jednom trenutku izgledalo da će otići u Kinu uz obilatu odštetu Hajduku (1,5 milijuna eura), ali ta priča nije otišla do kraja. 'Bijeli' će nekoga prodati, to je više nego sigurno, ali to iz petoplasirane momčadi HNL-a koja je beznačajna u kontekstu europskih natjecanja nije lako.

Sljedeći ispit 'bijelih' je protiv Dinama. Nažalost smo u jesen 2020. posijali tako da u nastavku sezone ovo nije derbi za vrh. Hajduk se ne bori za prvo mjesto nego za izlazak u Europu, a rival mu je Gorica koja mu stoji na putu i u Kupu.

Za početak ajmo vjerovati da je ova pobjeda na Šubićevcu start uzlazne putanje, 'novo normalno' nakon što su i objektivno nekvalitetnije momčadi poput Istre, Šibenika ili Varaždina u prvom dijelu pobjeđivale 'bijele'. Samo pobjedama Hajduk može vratiti poljuljani autoritet.

Vaša reakcija na temu