Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: I sreća je ovoga puta igrala za Hajduk
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: I sreća je ovoga puta igrala za Hajduk

Hajduk nije ostavio blistav dojam, ali ima rezultat. Nećemo se buniti ako tako bude i u srijedu...

Hajduk je pobijedio Slaven Belupo (2:0), u utakmici u kojoj je ovoga puta i sreća bila na strani 'bijelih' jer kako drugačije nazvati situaciju iz 74. minute kada je Josip Juranović povisio na 2:0?

Vratar Posavec je rukom dodao loptu protivničkom igraču Glavčiću, koji je pucao iz prve sa 35 metara, prebacio ga lobom, no čuvar mreže 'bijelih' se stigao vratiti taman toliko da loptu skrene prema stativi. Iz nepoznatog razloga su igrači Slavena slavili pogodak, vratar Ježina je presretan otrčao do svoje klupe, a izbijenu loptu je prihvatio Jradi, te odigrao za natrčalog kapetana Juranovića koji je neometan pogodio prazna vrata.

Bio je to kraj priče, do kraja su 'bijeli' mogli još povisiti vodstvo... No, sve to do posljednjeg sučeva zvižduka nije više ni bitno, činjenica je da je Slaven Belupo puno bolje ušao u drugo poluvrijeme, imao svoje prilike, a Hajduk je osvojio tri boda u susretu u kojemu nije oduševio.

Ovoga puta su 'bijeli' čak uspjeli prvu priliku pretvoriti u pogodak. Hamza je pokrenuo akciju, pokretljivi Jairo odigrao za Caktaša, a ovaj mu odigrao dobar zadnji pas, da bi Brazilac zabio iskosa s desne strane. Bila je to 14. minuta, ponadali smo se da će se nakon toga 'otvoriti špina', no to se nije dogodilo. Hajduk je bez većih poteškoća priveo kraju to prvo poluvrijeme, ali u nastavku 'bijeli' nisu izgledali dobro. Bilo je ovo možda i najlošije domaće izdanje od kada je momčad preuzeo Damir Burić, no upisana su nova tri boda. I Hajduk sad na kontu ima 27 bodova, a prošle sezone su ih 'bijeli' nakon istog broja utakmica imali samo 13.

Naravno da tu svaka priča oko učinka prestaje, ali ne smije se zanemariti ni dojam neuvjerljive igre jer sada slijedi niz utakmica nakon kojih nema popravnog. Protiv Gorice u Kupu se igra već u srijedu (jedan susret pa tko koga), a zatim slijedi težak niz utakmica koje će dati jasniju sliku što se može očekivati u prvenstvu (Gorica, Osijek, Dinamo pa Rijeka). 

Prostora za napredak ima dosta, Eduok je danas opet bio starter, ali nije napravio baš ništa, a i Caktaš nas je navikao na puno bolje partije. Zbog kartona je nedostajao Bradarić. Uglavnom, ima tu dosta unutarnjih rezervi, Hajduk je danas previše prostora ostavljao protivniku, ali pogreške nisu došle na naplatu.

Što se Kupa tiče, kažimo da se proteklih sezona Hajduk u ovoj fazi dva puta i te kako mučio u Šibeniku, ali je prošao... Sada ga čeka Gorica, puno teži protivnik, ali svejedno očekujemo jednak ishod. Hajduk nije ostavio blistav dojam, ali ima rezultat. Nećemo se buniti ako tako bude i u srijedu...

Vaša reakcija na temu