Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Idealno bi bilo kada bi uvođenje mladih značilo udaranje temelja jakog Hajduka u budućnosti, no praksa je pokazala drugačije
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Idealno bi bilo kada bi uvođenje mladih značilo udaranje temelja jakog Hajduka u budućnosti, no praksa je pokazala drugačije

Niti nakon ove utakmice ne možemo reći da se kod 'bijelih' vidio napredak u igri

Hajduk je spretno i sretno došao protiv Slaven Belupa do zlata vrijedna tri boda (2:1) u utrci za drugo mjesto. Niti nakon ove utakmice ne možemo reći da se kod 'bijelih' vidio napredak u igri, ali barem je ostvarena pobjeda koja daje nadu da se na kraju može doći do cilja.

Momčad Igora Tudora je ovoga puta baš imala sreće. Prvi gol je postignut iz jedanaesterca, gdje je Mijo Caktaš iz blizine pogodio protivničkog braniča u ruku. 'Bijeli' su poveli iz ničega, Mijina povratna lopta je bila bezopasna, ali na kraju se dogodio najbolji mogući rasplet za Hajduk.

Ovdje treba reći da je Caktaš opet odigrao jako dobru utakmicu. U barem četiri-pet navrata je jako dobro oduzimao lopte protivničkim igračima, bio je prvo ime susreta, ali cijelo ozračje bi opet bilo nikakvo da je Lima u 90. minuti bio precizniji.

Nakon intervencije VAR-a je sudac Zebec pregledao snimku starta Dimitrova na Limi i ocijenio to prekršajem za najstrožu kaznu. Igrač Slaven Belupa je izveo jedanaesterac jako loše, iz koraka, lopta je otišla pored stative. Bio je to drugi veliki sretan trenutak za Hajduk, Slaven Belupo je bez petorice standardnih igrača bio na korak do boda, ali ostalo je 2:1.

Tudor je večerašnji susret zaključio s 'dječjim vrtićem' na terenu, pa su tako u isto vrijeme na travnjaku bili Čuić, Kreković, Dolček, Brnić, Blagaić i Vušković, kojima možemo pridodati još Čolinu i Nejašmića koji su počeli utakmicu.

Mario Stanić je rekao kako nitko ne piše da je Igor Tudor promovirao najveći broj mladih igrača, te još da je to dio plana. Naš dojam je da su mladići ušli u momčad silom prilika (bacite samo oko na klupu) te da jedini Mario Vušković trenutno ima pravi kontinuitet nastupa (ne zaboravimo i da je Mujakić ozlijeđen). No, za Vuškovića već ima interesa stranih klubova i nećemo se iznenaditi ako se dogodi isto što i s Palaversom i Bradarićem koji su (pre)rano otišli. Gotovo da smo ih već i zaboravili, ali je zato od njihove odštete do vrha napunjena klupska blagajna. Od svih mladih Vušković (2001. godište) trenutno privlači najviše pozornosti, a naravno da želimo i drugima da dohvate kontinuitet nastupa. Idealno bi bilo kada bi uvođenje mladih značilo udaranje temelja jakog Hajduka u budućnosti, no praksa je pokazala drukčije jer 'bili tići' u pravilu postižu najbolju cijene i odlete rano, prerano.

Teško smo proživljavali dane nakon poraza protiv Varaždina i Lokomotive pa neka nam malo radosti nakon ova tri teško osvojena boda. Dobro je i što je trener Tudor vratio u momčad Eduoka, upravo je on postigao odlučujući pogodak nakon jako dobrog ubačaja Krekovića. 

Hajdukova igra bila je na razini predstava nakon stanke zbog pandemije, ali ovoga puta je, jednako kao protiv Intera i Istre, iščupana pobjeda i, gle čuda - eto 'bijelih' opet na drugom mjestu! Ni konkurencija nije ništa bolja, igra se na 'ko manje' pa tako i ovakav Hajduk još uvijek ima realne izglede da ode u kvalifikacije Lige prvaka. I dalje čekamo trenutak kada će Hajduk ostvariti pobjedu s autoritetom igre, sljedeća prilika je već u Gorici. Nema Caktaša i Dimitrova zbog žutih kartona? Pa šta, na muci se poznaju hajduci...

Vaša reakcija na temu