Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT:  Još uvijek ništa od iskoraka
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Još uvijek ništa od iskoraka

Još nakon Osijeka smo pisali o tome kako tandem veznjaka Jefferson - Savvas znači 'adio kombinacijo'

Hajduk je protiv Slaven Belupa (1:1) bio u onom svom lošem, bezličnom izdanju kao protiv Splita ili Osijeka. Gosti iz Koprivnice sasvim zasluženo odnose bod, a na žalost opet ništa nismo vidjeli od onog napretka u igri o kojemu voli pričati Joan Carrillo. Vezni red 'bijelih' je toliko loš da su mu se i protivnici iz koprivničkog kluba uspijevali nametnuti.

Još nakon Osijeka smo pisali o tome kako tandem veznjaka Jefferson - Savvas znači 'adio kombinacijo', Jeff je opet imao neforsiranih pogrešaka u predaji lopte, dok je Grk onako statičan i neuvjerljiv na kraju bio i tragičar, s obzirom da je skrivio prekršaj na Jovičiću za jedanaesterac iz kojega je Slaven Belupo izjednačio. Savvas uživa beskrajno povjerenje trenera Carrilla, iako je jasno da to nije igrač za Hajduk. Ili barem ne za Hajduk koji želi u vrh i skupinu Europske lige.

Kad sve skupa sagledamo najbolji učinak od 'bijelih' imali su vratar Stipica i Ohandza, te na trenutke i Vlašić. Upravo je Niksi u svom 100. nastupu kreirao najopasniji napad u prvom dijelu, kada je sjajnom loptom pronašao Kvesića, ovaj centrirao s lijeve strane, a Erceg, što je netipično za njega, iz voleja promašio cijelu loptu.

Puno je bilo neobjašnjivih pogrešaka iz kojih su gosti dolazili u obećavajuće situacije, ali nisu ih znali pretvoriti u stopostotne prilike. Jedna od njih je bila i od Terzieva, koji je u 81. minuti dodao loptu igraču ispred sebe, ali je ovaj u situaciji tri na dva pucao sa 20 metara, umjesto da proigra suigrače lijevo ili desno.

Kažemo, zadovoljio je Stipica, koji je imao sjajnu intervenciju u 52. minuti, te Ohandza, koji je dimenzija više u odnosu na svih na terenu kada je u pravom ritmu. Franck je ušao s klupe, a u 66. minuti je nakon dodavanja Ercega jednostavno bio prebrz za čuvara, te vratara Blaževića koji je izletio u nepoznato, te ga zaobišao i poslao loptu u mrežu.

U uvertiri ove utakmice glavna je priča bila imenovanje bivše predsjednice Nadzornog odbora 'bijelih' Branke Ramljak povjerenicom koja će voditi grad Split do imenovanja novog gradonačelnika. Ramljak je u Hajduku ostala upamćena kao časna i poštena osoba, ali pamtimo i da je otvoreno na Ćakuli istupila protiv 'nadzorničkog prevrata'. Procedura smjene Marina Brbića je bila demokratska, ali ipak  iznenadna. Uslijedio je odgovor Ante Šalinovića, koji je naišao na odobravanje nazočnih. Ramljak je pobrala negodovanje, dok se Šalinović pokazao jakim govornikom i teoretičarom. Prava je šteta što se on i ostali koji su obećavali 'iskorak' nisu iskazali i u praksi.

U međuvremenu je Santini napustio Nadzorni odbor nezadovoljan procedurom oko dogovaranja uvjeta s Ivanom Kosom, Marinov se ohladio, ali je još uvijek tu, a najgore je od svega je što Hajduk igra očajnu sezonu, gdje je još gore od četvrtog mjesta to što je momčad neperspektivna i ravno čudu bi bilo da nešto napravi u Europi.

Joan Carrillo je nakon utakmice kazao da je i bolje da nije bilo gledatelja s obzirom na ono što su prikazali, a mi konstatirajmo još da Slaven Belupo nikoga nije pobijedio u proljetnom nastavku prvenstva, ali je svejedno bio ravnopravan, a na momente i opasniji protivnik. Na našu veliku žalost, opet moramo konstatirati da baš nikakav napredak u igri nismo vidjeli, te da je tih 1:1 realan odraz prikazanog na terenu. 

Vaša reakcija na temu