Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT Rutinska pobjeda Hajduka koju će posebno pamtiti Dolček
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT Rutinska pobjeda Hajduka koju će posebno pamtiti Dolček

Trener Oreščanin može biti zadovoljan pristupom, a vjerujemo da će se momčad pojačavati i rasti kako sezona bude odmicala

Hajduk je pobijedio Gziru United sa 2:0, u utakmici koja je odigrana u nemogućim uvjetima. Ne pamtimo takvu sparinu, na 39 stupnjeva teško je bilo i disati, a kamoli igrati, pogotovo u prvom poluvremenu.

No, prije nego se posvetimo utakmici, kažimo riječ-dvije o 'slučaju Šibenik'. Temeljno tijelo narodnog Hajduka je Nadzorni odbor, kojega biraju članovi, a teži se tome da u njega uđu školovani i neovisni ljudi. Pojma nemamo što se sve zbivalo na relaciji Gojun - Bjelanović, znamo samo ono što se moglo iščitati iz priopćenja s obje strane. No, vjerujemo Nadzornom odboru, kojega predvodi Ben Perasović, pošten i častan čovjek, za kojega vjerujemo da je donio odluku po vlastitoj savjesti, odnosno odlučio onako kako je smatrao ispravnim.

Na tribinama omalenog stadiona na Malti Hajdukovi su čelnici sjedili svega 15-ak metara od Torcide, povremeno aplauzima prativši njihov ritam navijanja. No, nisu zaostajali niti domaćini, skupina od njih 10-ak naoružanih trubama i bubnjevima svirala je repertoar od Verdija, preko 'Glori, glori, aleluja', do Queenove 'We Will Rock You'.

U takvom ozračju buke na tribinama i sparine na terenu protjecao je prvi dio. Nije bilo većih prilika sve do finiša kada su 'bijeli' zaprijetili u tri navrata, da bi onda Gyurcso izborio pa realizirao jedanaesterac. Preciznije rečeno, vratar je njegov udarac obranio, ali se lopta od stative vratila na noge Mađaru koji je poslao u mrežu.

Nije domaćin bio bezazlen, vratar Duka se iskazao u 49. minuti, kada je Koneu skinuo zicer. Može se reći da se izostanak Posaveca nije osjetio, Duka je sjajno odradio svoj posao.

Najviše je oduševio Ivan Dolček. Još smo u mladoj reprezentaciji vidjeli da se radi o igraču koji s lakoćom prolazi 1 na 1, a ovdje je u kontri pretrčao pola terena, da bi nakon Hamzinog dodavanja poslao loptu u mrežu. Dolčeka su nakon susreta obuzele emocije, a u vrijeme dok je davao izjavu kako svaki gol posvećuje ocu i djedu, koji su preminuli prije tri godine, uz njega je kao podrška bio Domagoj Bradarić. Lijepo ih je bilo vidjeti tako zajedno, Hajduk uistinu ima dva sjajna lijeva bočna igrača.

Hajduk je na kraju ostvario priželjkivani rezultat, trener Oreščanin može biti zadovoljan pristupom, a vjerujemo da će se momčad pojačavati i rasti kako sezona bude odmicala. Nakon Dolčeka i Simića, vrlo blizu dolaska u Hajduk je i napadač Edouk, 'bijelima' trebaju osvježenja, raspored im nudi obećavajući start, kako u Europi, tako i u HNL-u, a za početak su ostvarili rutinsku pobjedu na Malti.

Vaša reakcija na temu