Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Sramota od igre i rezultata!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Sramota od igre i rezultata!

Predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius su imali ambiciju otići do kraja u Kupu, ali ništa od toga

Gorica je svladala Hajduk sa 3:0 i izbacila ga iz Kupa. Već nakon ovog susreta možemo zaključiti da su 'bijeli' odigrali još jednu groznu sezonu, nedostojnu klupskog ugleda i tradicije. U Kupu su ispali od prvog ozbiljnijeg protivnika, dok će prvenstvo najvjerojatnije završiti na četvrtom ili petom mjestu, što je također neuspjeh.

Zapravo najviše žalosti što je Hajduk potpuno nespreman dočekao pad braće Mamić. Nema ga ni blizu vrhu, nije konkurentan i još od 2012. godine ne zna ni za drugo mjesto u HNL-u, a sada doživljava da ga maltretira jedna Gorica, klub koji je plasmanom u polufinale Kupa ostvario najveći uspjeh u povijesti.

Tramezzanijeva momčad je od samog početka djelovala bezidejno, bezopasno po protivnička vrata. Marko Livaja puno opasnije izgleda kad igra iza špice, no ovom je prigodom upravo on bio najistureniji, a protivnička ga je obrana dobro zatvarala. Gorica je igrala uobičajeno čvrsto, neatraktivno, ali učinkovito, s tim da je Lovrić izgledao poput Del Piera, onako učinkovit iskosa s lijeve strane, čak i predvidiv, ali očito nezaustavljiv.

Tako je bilo kod prvog pogotka u devetoj minuti kada je išao jedan na jedan na Todorovića, gurnuo sebi loptu malo u desnu stranu, te sa 17 metara opalio nezaustavljivo za Kalinića. Bila je to repriza Oršićevih golova u derbiju protiv Dinama, radi se o igračima koji čine razliku, ali nećemo puno trošiti riječi o protivnicima, vratimo se Hajduku.

Momčad 'bijelih' je, ne treba se zavaravati, puna igrača kojima nije mjesto u klubu koji lovi trofeje. Svaka čast Livaji i vrataru Kaliniću, ali da sve ostale zamijenite novima, niti jedan ne bi nedostajao. Naravno da smo se nečemu ponadali nakon slavlja u Rijeci, ali 'bijeli' su nas brzo prizemljili i vratili u prvobitno stanje iz katastrofalne jeseni 2020. godine.

Predsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius su imali ambiciju otići do kraja u Kupu, ali nisu uspjeli. Dapače, ispali su nakon ovog sramotnog poraza i sada im jedini put u Europu ostaje kroz prvenstvo, što s ovakvom igrom neće biti nimalo lako izboriti. 

Uglavnom, Hajduk je debelo razočarao, ovaj i ovakav poraz je baš sramotan. U završnici su se 'bijeli' potpuno raspali, primili još dva gola. Debelo smo razočarani... 


Vaša reakcija na temu