Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Tudor ne prestaje iznenađivati novim idejama, rezultat mu je opet dao za pravo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Tudor ne prestaje iznenađivati novim idejama, rezultat mu je opet dao za pravo

Sve u svemu, Hajduk nas opet nije napunio optimizmom

Hajduk je u Puli svladao Istru (1:0) u utakmici koju je odlučio pogodak već u 6. minuti, nakon pogreške vratara Tomislava Duke.

Juranović je centrirao s desne strane, lopta uoće nije išla prema nekome od 'bijelih', no intervenirao je Duka i idealno je rukom spustio na nogu Jairu. Brazilac se odlučio na lob, a na putu do mreže je Caktaš glavom potvrdio pogodak.

Nakon utakmice smo primili poruku jednog navijača:

- Duka nam vratio za Belupo.

Šalu na stranu, ali Duki 'bijeli' nikako neće ostati u lijepom sjećanju ove sezone. Branio je u povijesnom debaklu protiv Gzire, bio krivac za pogodak protiv Slavena u Koprivnici (lopta je prošla ispod njega), a ta ga je utakmica toliko dotukla da je razlaz bio neminovan i dogodio se u listopadu prošle godine. Duka je tada otišao iz Hajduka, a kasnije je obukao dres Istre koja se grčevito bori za spas.

Rani pogodak je uvelike odredio daljnji tijek utakmice u Puli. 'Bijeli' su imali posjed, ali lopta je najčešće šetala preko zadnje linije, bez pokušaja da se eventualnom okomicom stvori neka ozbiljnija prilika. Nakon 45 minuta je posjed bio 61:39 za Hajduk, ali dvije najbolje prilike bile su iz slobodnih udaraca, kada je Caktaš u oba navrata tukao preko gola.

Trener Igor Tudor je svih iznenadio uvođenjem debitanta Marija Čuića (2001. godište) u početnih jedanaest. Čuić se posebno istakao u 28. minuti, kada je glavom sa crte odbio loptu i spasio siguran pogodak nakon udarca Guzine. Mnogo je Hajdukovih 'tića' prodefiliralo u zadnje dvije utakmice, ali pitanje je tko će od njih dohvatiti standardno mjesto u momčadi. Protiv Istre su počela samo dvojica iz domaće škole (Caktaš, Čuić), a na klupu je preselio i protiv Intera jako dobri Mario Vušković, dok ni asistent za pobjednički pogodak Ivan Brnić nije ulazio. Ovoga puta je Tudor uveo Leona Krekovića koji je ostao bez učinka.

Mladi igrači se mogu pohvaliti talentom, ali za sada niti jedan nema kontinuiteta. Možda bi ga najprije mogao dohvatiti Ivan Dolček (2000. godište) na lijevom boku. Očito je Tudor prekrižio Marina Jakoliša, kojega je ostavio doma, a prije pandemije mu je znao biti i prva opcija za lijevi bok.

Vijest koja izaziva pozornost je i prva minutaža Darka Nejašmića kod trenera Igora Tudora. Ušao je u 81. minuti. Nejašmića je u prvoj momčadi afirmirao trener Siniša Oreščanin, a standardan je bio i kod Damira Burića. Ukupno je cijelo to vrijeme igrao dobro pa je stoga bilo iznenađenje što ga je Tudor tako dugo držao 'na ledu'. Pogotovo što trener 'bijelih' stalno rotira, traži rješenja u sredini. Prošlu utakmicu je pokušao s Blagaićem, sada sa Čuićem. Hajduk sada igra s jednim zadnjim veznim pa je možda bilo za očekivati da će Nejašmiću povjeriti tu ulogu, a Hamzu gurnuti na 'osmicu', što je ovaj inače često igrao. No, išao je trener 'bijelih' na druge variante, a Nejašmiću dao minutažu tek u finišu. Ovo mu je bio prvi službeni nastup nakon prosinca prošle godine, kada su 'bijeli' također igrali s Istrom.

Sve u svemu, Hajduk nas opet nije napunio optimizmom. Imali su 'bijeli' i sreće, Guzina je u 77. minuti poslao loptu u gredu, ali ukupno se može reći da su kontrolirali utakmicu, te zasluženo došli do pobjede. Hajduk je ispite protiv Intera i Istre odradio sa šest osvojenih bodova i to je najvažnije, ali ostaje i činjenica da momčad nije standardizirana, te da nas Tudor svakom zgodom uspije iznenaditi s novim rješenjima. U ova dva kola su ona bila pobjednička, koliko god nas 'bijeli' opet nisu uvjerili da imaju igru za drugo mjesto. 

Vaša reakcija na temu