Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Hajduk u 99. minuti izbjegao još jedno ovosezonsko razočaranje
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk u 99. minuti izbjegao još jedno ovosezonsko razočaranje

'Bijeli' su u drugom poluvremenu bili neprepoznatljivi u odnosu na prvo

Hajduk je svladao Varaždin sa 2:1 nakon dramatične završnice, gdje je Chidozie Awaziem ugurao glavom loptu u mrežu u 99. minuti za eksploziju oduševljenja na Poljudu.

Utakmica ni po čemu nakon prvog poluvremena nije nagovještavala neizvjesnu završnicu. 'Bijeli' su od prve minute bili dominantni protiv inferiornog protivnika. Varaždin iz prvog poluvremena je bio najslabiji protivnik koji im je izašao na megdan. Ni traga onom dvoboju iz trećeg kola prvenstva, kada je Varaždin stekao simpatije za prikazanu igru, iako je ostao bez bodova. U odnosu na tu momčad su im falili Herera, Ba, Urata, Pellumbi, Postonjski, te njihov glavni igrač - Tonio Teklić. Smušenog protivnika je Hajduk u tih 45 minuta potpuno nadigrao, a kruna je bio gol za 1:0.

Sahitiju redovito komplimentiramo kao izuzetno pokretljivom, borbenom, korisnom prvotimcu, a ovoga puta mu i kapa dolje za velemajstorski potez, gol kakav se rijetko viđa na terenima HNL-a. Najprije je odigrao za Marka Livaju na desnu stranu, a onda utrčao u nebranjen prostor u šesnaestercu, gdje ga je bijela desetka pronašla idealnom loptom. Uslijedile su škarice sa jedanaest metara za špice sportskih emisija - bravo, majstore!

U drugom poluvremenu sasvim nova slika na terenu. Trener Varaždina je izvršio tri zamjene, ušao je i igrač Hajduka na posudbi Ivan Ćubelić. Njegova posudba u Varaždin za sada nije ono što se očekivalo. Ako ga trener nije uvrstio u prvih jedanaest niti sada, kada ima toliko izostanaka, a ispred njega stavlja čak i Matu Stanića, koji je tamo na posudbi iz Rijeke, a izgledao je kao da je zalutao na teren u prvih 45 minuta, onda imamo problem. Ćubeliću trebaju utakmice, a minute na kapaljku bi valjda dobivao i da je ostao na Poljudu.

Uglavnom, Varaždin je u nastavku izašao iz 'mišje rupe'. Gosti su u 53. minuti imali šansu utakmice, Jozo Stanić je idealno centrirao za Frana Brodića, a ovaj glavom s pet metara promašio zicer. No, iskupio se Brodić u 71. minuti. Nabacio je Posavec, a Fran glavom poslao loptu u mrežu. Nevjerojatno, ali opet neizvjesnost, patnja, uzvratio je Jani Atanasov 'pretvaranjem' s dvadeset metara, igra 'bijelih' se raspala. 

Što se izmjena kod 'bijelih' tiče, znakovito je bilo kako je koncertom zvižduka popraćen ulazak Josipa Vukovića umjesto Marca Fossatija75. minuti, a s velikim odobravanjem i podrškom ulazak na gol Karla Sentića umjesto ozlijeđenog Lovre Kalinića. Mnogo nedostataka će pokriti događaj iz 98. minute, odnosno gol za 2:1, kada je Livaja vratio loptu pred vrata, a Awaziem je poslao u mrežu. Mora se priznati i da 'bijeli' niti jednog trenutka nisu odustali, pritiskali su, željeli taj drugi gol, ali dojam je da je Hajduk ovaj susret morao u svoju korist riješiti mnogo ranije.

Po prvom poluvremenu ove utakmice bismo rekli da je uprava Varaždina bila u pravu kada nije pustila Teklića u Grčku. Nije bilo lako prelomiti tu odluku uoči utakmice protiv Slaven Belupa u gostima. Stigla je u klub službena ponuda, uz odštetu od 2 milijuna eura, od čega 40 posto ide Hajduku. Bez obzira što su tada bili pri vrhu tablice, procijenili su da bi bez njega lako mogli opet ući u problem borbe za ostanak. I teška srca su odbili tu, za njihov klub, jako primamljivu ponudu.

Što se suca Ante Čuline tiče, on je oprostio Livaji žuti karton u 15. minuti, a to bi Marku bio treći. Nadoknada od osam minuta je bila više nego opravdana, s obzirom na to koliko se vremena izgubilo na valjanja i ukazivanja pomoći.

Zaključak s ove utakmice je da je Hajduk u drugom poluvremenu bio neprepoznatljiv u odnosu na prvo, te da je protiv oslabljenog protivnika, od kojega je igrački puno bolji, doslovce iščupao pobjedu u zadnjim sekundama. A Chidozie i Sahiti - oni su ionako redovito među najboljima, te su uz asistenta Livaju bili ključni za izbjegavanje još jednog ovosezonskog razočaranja, što su remiji protiv Istre i Šibenika svakako bili. 

Vaša reakcija na temu