Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Karlo Veliki i Frane Zolja jači od Soudanija i izmišljenih jedanaesteraca
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Karlo Veliki i Frane Zolja jači od Soudanija i izmišljenih jedanaesteraca

Trener Kopić nastavlja nevjerojatan stopostotni niz u gostima

Hajduk je u Maksimiru pobijedio Dinamo sa 1:0, a utakmica je dala dva junaka u bijelom dresu. Prvi je vratar Letica. Hajdukov Karlo Veliki je bio nesavladiva prepreka za domaće napadače, nerješiva enigma za Soudanija, kojemu je u prvom dijelu skinuo pokušaj loba u situaciji jedan na jedan, da bi u nastavku zaustavio pokušaj Ademija, a obranom Soudanijeva udarca nogom sa sedam metara u nastavku samo je potvrdio veliku partiju.

U 80. minuti je sudac Tihomir Pejin izmislio kazneni udarac za Dinamo, a loptu je na bijelu točku namjestio isti onaj Gavranović kojemu je Letica skinuo jedanaesterac jesenas u Jadranskom derbiju protiv Rijeke. Dvije stvari su kod ova dva kaznena udarca zajedničke. Niti jedan nije postojao i niti jedan nije realiziran. Gavranović je promašio.

Utakmica je imala sporne detalje koji će se analizirati na snimkama. U 51. minuti, u akciji uoči Hajdukova gola, treba vidjeti je li Letica odnio loptu ispred Soudanija rukom na crti kaznenog prostora (linija se smatra sastavnim dijelom šesnaesterca) ili koji centimetar ispred nje. No, tu akciju treba gledati od početka, Said je tražio prekršaj u duelu nakon kojega je  Moro dodao prema Soudaniju.

U 62. minuti je također bio detalj gdje su odlučivali centimetri, Caktaš je proigrao Juranovića, a ovaj Saida, čiji je pogodak poništen zbog navodnog zaleđa.


Ono nesporno je da je Pejin izmislio jedanaesterac za Dinamo, bila je to situcija u kojoj je Soudani napravio prekršaj na Lopezu, a dobio kazneni udarac i isključenje Hajdukova stopera. No, niti to nije pomoglo njegovoj momčadi da izjednači.

Drugi junak 'bijelih' je već standardno - Franck Ohandza. Cijelo prvo poluvrijeme je bio odsječen, bez pravih lopti, a ukazao se u 52. minuti, u situaciji kada su Lešković i Livaković oklijevali očekujući jedan od drugoga intervenciju. Frane Zolja se prikrao, ukrao im loptu i poentirao. Kad god bi dobio loptu, Ohandza je bio nezaustavljiv za protivničke braniče, a u završnici ga je Doumbia s leđa srušio u trenutku kad je ovaj imao otvoren put prema vratima, no zaradio je samo žuti karton.


Hajduk je po statistici imao jedan jedini udarac na gol i pobijedio, ali prvo poluvrijeme se odvijalo bez većih šansi na obje strane (osim jedne Dinamove koju smo spomenuli) i prevladavao je dojam da utakmica protječe u ravnopravnoj igri. Dinamo je nakon primljenog gola jače pritisnuo, ali sastav Željka Kopića je od početka do kraja imao 'glavu i rep', a sjajni Letica i snalažljivi Ohandza doveli su ga do pobjede.

Hajduk se sada primakao na devet bodova zaostatka, što je i te kako puno u ligi s Lokomotivom i ovakvim suđenjem, ali 'ništa nam neće ovi dan pokvarit', vrijedi boriti se do kraja i vjerovati u konačan uspjeh dok god i teoretske šanse za njega postoje. Hajduk drugu godinu zaredom pobjeđuje u Maksimiru, a trener Kopić nastavlja nevjerojatan stopostotni niz u gostima, gdje je na protivničkom terenu bacio na koljena sve momčadi iz vrha, Osijek, Rijeku i Dinamo. Svaka čast!

Vaša reakcija na temu