Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk je imao hrabar i ofenzivan pristup, ali za pobjedu je trebala bolja igra u fazi obrane
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je imao hrabar i ofenzivan pristup, ali za pobjedu je trebala bolja igra u fazi obrane

Na kraju je ostalo 3:3, čime se Dinamo odlijepio na osam bodova prednosti

Hajduk je u Gradskom vrtu odigrao 3:3, u utakmici u koju su 'bijeli' ušli odlučni, riješeni da osvoje sva tri boda. Kopićevoj momčadi svakako valja čestitati na ulazu u susret, hrabrom, napadačkom pristupu koji je utakmicu učinio izuzetno zanimljivom.

'Bijeli' su poveli već u 2. minuti. Gyurcsu se žurilo, pretrčao je Škorića kao da ga nema i ubacio s lijeve strane u sredinu za Tomu Bašića, koji je desnom nogom(!) poslao u mrežu. Bio je to sjajan period igre 'bijelih' u kojemu je Mađar imao idealnu priliku za povećanje vodstva, ali je vratar Malenica obranio njegov pokušaj s vrha šesnaesterca.

Šansu je imao i Juranović, koji imponira trkom, moći ponavljanja, a najbolji potez susreta je imao u 70. minuti, kada je spasio siguran pogodak nakon neobične situacije, gdje je Boban bio u zaleđu, te trčao prema lopti. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, ali na kraju je loptom igrao Grezda, te se sjurio sam pred Leticu i zaobišao ga, no stigao je 'leteći Jurki' te omeo Osijekova napadača.

Grezda ovu utakmicu neće pamtiti po dobru, Karlo Letica ga je doslovce izludio, obranio mu je tri situacije jedan na jedan i definitivno bi bio junak utakmice da je bolje reagirao nakon slobodnog udarca iz kojega je Lopa poentirao za privremeno vodstvo Osijeka od 2:1.

Najbolji od domaćina bio je Boban. I njemu je Letica obranio čisti zicer, odbio nogom loptu kada ga je ovaj pokušao zaobići, no napadač Osijeka je jako dobro prolazio kroz obranu 'bijelih', a sve zasluge mu pripadaju za prvi pogodak, kada je predriblao danas lošeg Lopeza i omogućio Mariću da samo pogura loptu u mrežu.

Notirajmo i jako dobru partiju Savvasa, koji je pogodio za 2:2, te dobra građenja Saida, koji je oštro ubacio u akciji iz koje je Šimunec pogodio vlastitu mrežu. Ostaje za 'Oko skolovo' situacija u kojoj je napadač Hajduka primio loptu, odnosno je li tada bio u zaleđu ili ne. Saidu ide zamjerka za reakciju u 90+1 minuti, kada se šticao nakon što nije dobio loptu od Juranovića u kontri, da bi mu nedugo potom ona došla na idealan način, no on je onako štican ostao u zaleđu.

Trenutak odluke se dogodio u 77. minuti, kada je sudac Fran Jović iz Zagreba svirao jedanaesterac nakon duela Caktaša i Lope. Tu zapravo duela nije ni bilo, Caktaš je podignutom nogom išao na loptu, a do kontakta je došlo nakon što je ona otišla od obojice. Što se isključenja Fomitschowa tiče, ono je definitivno bilo prestrogo jer lijevi branič Hajduka uopće nije udario protivnika koji je teatralno pao.

Na kraju je ostalo 3:3, čime se Dinamo odlijepio na osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk, ali 'bijelima' se može čestitati na riskantnom, ofenzivnom pristupu koji je pravo osvježenje u odnosu na neke utakmice na istom terenu iz proteklih sezona, kada su Osječani znali igrati 'viktoriju' oko Hajdukova šesnaesterca. Malo je falilo i da Letica obrani jedanaesterac, nakon što je pročitao namjeru Hajradinovića. Pobjeda 'bijelih' ne bi bila nezaslužena, ali za trijumf im je trebala puno bolja igra u fazi obrane.  


Vaša reakcija na temu