Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Imponira način na koji je odigrao Nižić
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Imponira način na koji je odigrao Nižić

Večerašnju utakmicu će pamtiti i Marko Futacs, koji je odigrao prve minute nakon teške ozljede

Hajduk i Rijeka na Poljudu su odigrali 1:1, u utakmici u kojoj su 'bijeli' imali više od igre, dominirali posjedom lopte, ali izostala je kvalitetnija kombinacija i kreacija u sredini.

Najbolji od 'bijelih' bio je Zoran Nižić. Bio je baš razigran i pravovremen, a dobru je partiju odigrao i Josip Juranović, koji se posebno istakao u 35. minuti, kada je brzonogi Maxwell prvi i jedini put prošao desnom stranom, te odigrao opasnu povratnu loptu.

U nedostatku Filipa i Fomitschowa, Lopez je dobro zatvorio lijevu stranu, a Ismajli je na stoperskoj poziciji zaigrao toliko žestoko i agresivno da ga je Kopić mijenjao na poluvremenu, kao mjeru opreza da ne zaradi drugi žuti karton. U nastavku je stopera zaigrao Savvas.

Loš period igre 'bijelih' bio je početkom drugog poluvremena, a gol Čolaka pao je nakon okomitog dodavanja iz sredine prema Pavičiću, koji je odigrao precizan zadnji pas za strijelca.

Što se suca Pajača tiče, izdvajamo dvije situacije za 'Oko sokolovo',  u 19. minuti je Said pao u kontaktu s protivničkim igračem i tražio jedanaesterac, a u akciji koja je prethodila jedanaestercu za 'bijele' snimka će pokazati je li Gyurcso bio u zaleđu ili ne. Bila je to utakmica s dosta ritma, ali ne baš kvalitetna i s puno kartona, gdje je posebno zanimljiva bila 47. minuta kada se moglo svirati prekršaj na Saidu na 17 metara, ali je definitivno i za Tomu Bašića bilo bolje pucati nego padati. Imao je sreće što je u toj situaciji prošao bez žutog kartona.

Caktaš je bio siguran realizator jedanaesterca za 1:1, a onda je Hajduk u završnici pritisnuo Rijeku, te imao nekoliko velikih prilika za pobjedu. Najveća je bila ona Kovačevića, koji s pet metara nije uspio zatresti mrežu. Od kada nastupa za prvu momčad, on je imao već nekoliko jako lijepih prigoda, ali (još) se nije upisao u strijelce, kao ni prethodno jesenas za drugu momčad. Inače u polju izgleda dosta dobro.  Druga velika prilika je bio Caktašev udarac glavom, ali tu je vratar Sluga sjajno reagirao. Toma Bašić je sjajan izvođač prekida, malo je falilo da lopta završi u mreži.

Večerašnju utakmicu će pamtiti i Marko Futacs, koji je odigrao prve minute nakon teške ozljede iz 6. kolovoza 2017. godine u dvoboju protiv Dinama u Zagrebu. Ušao je u igru u 79. minuti i do kraja je izgledao kao onaj stari dobri Marko, najbolji strijelac HNL-a iz sezone 2016/17. Nije zabio gol, ali trsio se, trudio.

Moram ovdje spomenuti i epizodu koju sam imao nakon utakmice u press-salonu, gdje mi je prišao Ante Šalinović s upitom 'je li ti Kek zahvalio?', aludirajući na objavu vijesti da se Filip razbolio, koja je njemu zasmetala. Član Nadzornog odbora je valjda umislio da je to razlog što Hajduk nije pobijedio. Jasno da je pravo svakog nogometnog laika da misli što hoće, no ovdje se postavlja pitanje odakle članu NO-a uopće ideja da u vrijeme dok se pišu Kekove i Kopićeve izjave dolazi prigovarati. U vrijeme kada je Hajduk postao uređen klub, te uvelike eliminirao seljačka dobacivanja, na nadzornicima je da nadziru, također i da glasaju hoće li Hajduk platiti odštetu za Filipa ili nekoga drugoga, a ne da se miješaju u sve i svašta pored profesionalaca u klubu koji su zaduženi baš za taj posao.

Priču Jadranskog derbija zaključimo činjenicom da je Hajduk zadržao drugo mjesto, te da je i ovako oslabljena momčad bila bolja od svog protivnika, te imala nekoliko prilika za potpuni preokret. U perspektivi svakako ima puno prostora za napredak u igri veznog reda, ali, ponovimo to još jednom, imponira način na koji je odigrao Nižić, te svakako pritisak u završnici koji ovoga puta nije donio pobjedu, ali je ostao dojam momčadi koja je do zadnje sekunde izgarala, borila se za taj drugi pogodak.

Vaša reakcija na temu