Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Šokantni gol u Bukureštu za iskorak unatrag
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Šokantni gol u Bukureštu za iskorak unatrag

Najvažnije je pitanje kako će se ovaj poraz odraziti na ukupnu situaciju

Hajduk je doživio tužan, bolan poraz od Steaue i oprostio se za ovu sezonu od Europske lige. Najgore je što su svi skupa svjesni da su 'bijeli' ispali od nejakog protivnika koji u dvije utakmice baš ništa nije napravio, već je samo prihvatio darove.

Kako drugačije komentirati jedanaesterac iz kojega su poveli. Bila je to, doduše, jedna od rijetki suvislih akcija po desnoj strani, ali nije mirisalo na pogodak sve dok rukom nije igrao Caktaš, a sudac pokazao na bijelu točku. Mijo ni inače nije odigrao dobru utakmicu, ali činilo se da će opet sve završiti happy endom. U Sofiji se Caktaš nakon skrivljenog penala iskupio s dva pogotka, a sada je Jairo dobro prošao, te centrirao, a Said je glavom pogodio za 1:1.

Bio je to trenutak kada su se Rumunji sasvim pogubili, stadion Nationala Arena je sasvim utihnuo, barem onaj dio gdje su bili smješteni domaći navijači.

Mora se reći da je Torcida uistinu bila sjajna, cijelu utakmicu nisu prestajali navijati, a nakon Saidova pogotka je bio pravi užitak biti navijač Hajduka na stadionu. Tribina je orila 'Ove noći biti će fešta...', a zatim i 'Jedna će Torcida, pjevati ovu noć...' Bilo je to baš da vas prođu trnci, a u isto vrijeme momčad Steaue je izgledala izgubljeno, bez ideje kako doći do pobjede. A onda se dogodio šok, vezani niz pogrešaka, gdje je Gyurcsu pobjegao igrač, pa centrirao, da bi lopta preletjela vratara Posaveca, a Gnohere je s druge stative poslao u mrežu. Odjednom muk, šok. Nedugo potom je odsviran kraj, a hajdukovci su u nevjerici otišli prema svlačionici. Ispali su od momčadi koja baš ništa nije odigrala.

Najvažnije je pitanje kako će se ovaj poraz odraziti na ukupnu situaciju. Ovu momčad 'bijelih' od početka sezone prati nepovjerenje, a nada u europski prolaz se ponajviše probudila sretnim ždrijebom i spoznajom da Rumunji nisu ništa bolji. Ovo je baš razočaravajući start sezone, možda čak i vrijeme kada se treba podvući crta, te presjeći s igračkim kadrom i analizirati određene poteze vodstva kluba. Ne možemo prihvatiti da je Hajduk napravio iskorak unatrag u Europi, te da i u domaćem prvenstvu sve miriše na još jednu sezonu trećeg mjesta.

Vaša reakcija na temu