Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Burićev Hajduk nikoga nije nadigrao kao Intera u prvih 45 minuta, šteta što nije zabio iz igre
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Burićev Hajduk nikoga nije nadigrao kao Intera u prvih 45 minuta, šteta što nije zabio iz igre

Momčad je doslovce svaki bod 'izrudarila', a ostaje dojam da ima još puno unutarnjih rezervi...

Hajduk je pobijedio Inter sa 3:1 i odmakao na tri boda prednosti u odnosu na Dinamo. 'Bijeli' su ostvarili cilj, upisali su tri boda i nisu dozvolili iznenađenje, ali naravno da to nije sve...

Uoči susreta smo priželjkivali sigurnu i uvjerljivu pobjedu, u kojoj će 'bijeli' pokazati autoritet igre i neće dozvoliti protivniku ni gram nade da ode neporažen s Poljuda. Takav jedan trijumf je najviše trebao treneru Damiru Buriću, s kojim Hajduk jest na prvom mjestu, ali uz salve kritika, čak i nakon nekih izborenih pobjeda. Naravno, sjajno bi došao i momčadi za novu dozu samopouzdanja pred nastavak sezone.

U prvom poluvremenu je sve vodilo tome da ćemo gledati baš takav scenarij. 'Bijeli' su stvorili niz prilika, igrali tečno, prolazili, probijali gostujući bunker... Posjed lopte je nakon tih 45 minuta bio 73:27 posto, gosti nisu prešli centar, ostali su bez udaraca u okvir i izvan njega.

Hajduk je imao sve, ali nije zabio iz igre, već iz jedanaesterca u 41. minuti. Sudac Bel je pokazao na bijelu točku nakon kontakta Grgića na Ismajliju. Sudački eksperti će narednih dana analizirati intenzitet, a nama se, nakon pogledane snimke, činilo da je dosuđen prestrogo. Na stadionu nitko baš nije ni skužio što se dogodilo, ali kasnijim pregledom se vidio taj kontakt rukama. Uistinu ne pamtimo kada se zadnji put ovako nešto sviralo kao jedanaesterac za Hajduk, ali ne vidimo sada ni razlog da se nešto posebno dramatizira. Ukupno gledajući, ni u ovom prvenstvu se ne može reći da su suci skloni 'bijelima', a taj penal je došao u prvom dijelu susreta u kojemu je Hajduk 'mlio' slabijeg protivnika i samo je bilo pitanje trenutka kada će zatresti mrežu. Hajduk ove sezone nikoga nije nadigrao kao Intera u tih 45 minuta. Dakako da bi nam puno draže bilo da je u začetku iste akcije Caktaš iskosa glavom s pola metra pogodio mrežu umjesto stative. Tako Samir Toplak i brojni drugi pametnjakovići ne bi imali materijala za raznorazne konstrukcije, ali što je tu je... 

U konačnici smo puno zadovoljniji igrom u prvom dijelu, nego u nastavku. Stanko Jurić je odlično ušao u nastavak i sjajno se okrenuo oko Stjepana Vege za povećanje vodstva. Tog Vegu su Juranović i društvo dosta probijali po desnoj strani, lako su dolazili u obećavajuće situacije, ali izostala je kvalitetnija završnica.

Gol Intera ide na dušu vratara Josipa Posaveca. Ranije je ispala uža obrana, ali Serderov je tukao dosta iskosa s lijeve strane, odakle vratar reprezentativnog kalibra ne bi smio 'popiti' gol na prvu stativu.

Do kraja utakmice igra 'bijelih' nije ulijevala povjerenje kao u prvom dijelu, kada su gostima sakrili loptu. Stalno je prijetila opasnost od kakvog zalutalog metka, a najbolju priliku za goste je imao Mamut glavom u 76. minuti, kada je pucao preko gola.

Hajduk je na kraju pobijedio sa 3:1, ali ukupno gledajući tri boda su ipak izborena teže nego što smo uoči susreta priželjkivali. Jairo nas je pogotkom u 86. minuti poštedio infarktne završnice. Najprije je pogriješio vratar Frelih, da bi potom Caktaš pokazao iznimnu nesebičnost i proigrao bolje pozicioniranog Brazilca.

Hajduk sada na prvom mjestu ima tri boda više od Dinama, a iako su 'bijeli' na prvom mjestu, nema ni traga euforičnom ozračju. Burićeva momčad je doslovce svaki bod 'izrudarila', a ostaje dojam da ima još puno unutarnjih rezervi... 

Vaša reakcija na temu