Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Naviknuti na brojna posrtanja, sad strepimo i uoči utakmice s Renovom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Naviknuti na brojna posrtanja, sad strepimo i uoči utakmice s Renovom

Teško je prihvatiti da naš klub više nije konkurentan u borbi za prvo mjesto HNL-a

Najteži trenutak derbija Hajduka i Dinama dogodio se tijekom drugog poluvremena. 'Bijeli' su gubili 0:2, a spoznaja da je vratar Posavec najbolji kod domaćih vratila nas je u stanje u kojemu su očekivanja svedena na minimum. Žalosno je, ali je tako: Hajduk više nije klub koji se bori za prvo mjesto.

Kad su očekivanja mizerna, onda te veseli svaka obećavajuća akcija. 'Bijeli' su ih imali nekoliko do Dinamova vodstva, do tada su bili ravnopravni, na momente i opasniji, a opet je jako dobro izgledao Diamantakos.

Zajednički nazivnik oba Dinamova pogotka jest - loša reakcija Darka Todorovića. Hajdukov desni bočni je ispao kod prvog gola, a suigrači nisu popravili njegovu grešku. Na kraju je to mogao napraviti Čolina, ali Kastrati mu je pobjegao i nakon preciznog zadnjeg pasa ugurao loptu u mrežu. Kod Oršićeva gola je Dinamovo krilo driblingom izbacilo Todorovića, koji tako neće ovaj derbi pamtiti po dobru. Vukas ga je kasnije zamijenio, a Jakoliš je imao jednu veliku pogrešku, ali je odmah i spasio, odbio loptu sa crte.

Gol Jurića je donekle popravio dojam, ali ostaje zaključak da se 'bijeli' nisu uspjeli nametnuti u sredini terena. Vukasova momčad nije kompaktna, linije su bile razvučene, a kod rezultatskog minusa nije imala moć napraviti jači pritisak, tako da je stalno izgledalo kako gosti u potpunosti kontroliraju utakmicu.

Uglavnom, s obzirom na srozana očekivanja, neki zalutali metak u Livakovićevoj mreži i bod u završnici bili bi 'puna šaka brade', no to se nije dogodilo. Naviknuti na brojna posrtanja i nenadane poraze, sad strepimo i uoči utakmice s Renovom.

Hajduk u Europi ne može startati gore nego prošle sezone, tako da bi i ta pobjeda značila nekakav pomak, ali teško je prihvatiti da naš klub više nije konkurentan u borbi za prvo mjesto HNL-a, da je zadnji put bio drugi 2012. godine (!!!), te da bismo u Europi bili zadovoljni i prolazom protiv momčadi iz Makedonije, protiv koje bi klub Hajdukove tradicije trebao odraditi tek 'običan dan u uredu'.

Otužnom dojmu u derbiju je sigurno pridonio i ambijent. Izgledalo je to kao neki dvoboj na pripremama ili još bolje, utakmica Hajduka II. Derbi bez publike je bolje i ne igrati, spremiti ga u ladicu i s njim početi natjecanje kad se gledatelji vrate. Ovako je s derbijem zatvorena era praznih tribina pa tako uz nulu na bodovnom saldu ide i ona od inkasa.

Vaša reakcija na temu