Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Hajduk je bio borbeniji i agresivniji nego u prethodnim susretima
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je bio borbeniji i agresivniji nego u prethodnim susretima

Ukupan dojam je da trener Vulić još uvijek traži dobitnu kombinaciju

Hajduk i Rijeka odigrali su 1:1, u susretu u kojemu su 'bijeli' bili bolji, ali nisu svoje najveće prilike pretvorili u pogotke. Vulićeva momčad je ovoga puta zaigrala puno agresivnije, Stanko Jurić i Josip Juranović su odigrali dobru utakmicu, no sve je to skupa bilo dovoljno samo za bod.

Nakon susreta se najviše priča o odlukama suca Tihomira Pejina. 'Bijeli' su poveli u 28. minuti iz jedanaesterca, a prethodno je Zuta igrao rukom u duelu s Jradijem. Presudna je bila intervencija drugog dodatnog suca Ivana Vučkovića i Hajduk je poveo. 

Rijeka je izjednačila u 50. minuti. Moram priznati da sam se s tribina nemalo iznenadio kada je sudac Pejin pokazao na bijelu točku. Doduše, izostala je reakcija Hajdukovih igrača, nisu se baš bunili. Igrač Rijeke je gurnuo loptu i nekako naskočio na Tudora koji mu je prethodno ušao u putanju.  Izgledalo je kao prestroga odluka, ali radi se o 'kamilici' u odnosu na neke druge situacije u kojima je Pejin sudio Hajduku.

Primjerice, onu iz veljače 2016. u dvoboju Lokomotive i Hajduka (2:1), kada u 90. minuti ništa nije svirao nakon igranja rukom Borne Barišića. Eto, Marin Brbić je sada kandidat za Nadzorni odbor Hajuka, a tada je nakon susreta kazao:

- Neka vam sudac Pejin da izjavu.


Sudio je isti sudac i dva derbija Hajduka i Dinama koje pamtimo iz prošle sezone. U splitskom (2:2) je Dinamo izjednačio nakon što su tri igrača bila u zaleđu. Tada je u sudačkoj nadoknadi dosudio i jedanaesterac za Hajduk na Ercegu, ali potom je još jedan bio sporan. Za mandata trenera Kopića je u Maksimiru svirao nepostojeći penal za Dinamo, nakon što je Soudani faulirao Lopeza, ali najstroža kazna nije realizirana ('bijeli' su pobijedili sa 1:0, bilo je još niz pogrešaka na obje strane).

Široj javnosti je najpoznatiji po nadimku Mr. Respect, kojega je zaradio kada nije htio isključiti Soudanija nakon što je ovaj s poda udario Capana u dvoboju Dinama i Lokomotive. Susret je bio poput prijateljskoga, a Pejin je Soudaniju pokazao znak 'respect' na dresu jer bi ga bilo kakav karton tada udaljio od derbija s Hajdukom.

No, da ne bi bilo zabune, nisu suci Hajduku krivi za loše igre ove sezone. Što se dvoboja s Rijekom tiče, 'bijeli' su zaigrali bolje, ali nisu poentirali iz igre. Zicere su promašili Said u prvom dijelu (greda), te Ivanovski u drugom, u akciji u kojoj je mogao zabiti i Palaversa

Ukupan dojam je da trener Vulić još uvijek traži dobitnu kombinaciju, a ovoga puta je dobio barem borbenost i agresiju u sredini, gdje su 'bijeli' stajali blizu igrača, te imali kontrolu zbivanja na terenu.

Također je urodila plodom zamjena na stoperskoj poziciji, Ardian Ismajli je odigrao dobru partiju, bio je pravo osvježenje u odnosu na Vučura, kojega nije bilo ni na klupi.

Kažimo još i da dugo nismo vidjeli ovako slabu Rijeku, prava je šteta što su ipak neporaženi otišli s Poljuda, te zadržali šest bodova prednosti u odnosu na splitsku momčad. Ambijent s praznim tribinama je bio sablasan, nogomet bez publike je jednostavno besmislen. 

Sljedeći ispit za 'bijele' je Kup u Šibeniku, utakmica koja će biti sve samo ne lagana, ali s pristupom kao protiv Rijeke bi se ipak trebalo proći jednu od najboljih momčadi Druge lige. Hajduku je Kup ostao kao jedino natjecanje u kojemu može otići daleko i sve osim prolaza bi bio teški debakl.

Vaša reakcija na temu