Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Preokret za totalno ludilo i slavlje s navijačima je došao s klupe!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Preokret za totalno ludilo i slavlje s navijačima je došao s klupe!

Ovakve pobjede u 93. minuti daju dodatni zamah cijeloj momčadi

Hajduk je velikim preokretom u završnici i pogotkom u 93. minuti došao do pobjede nad Slaven Belupom (2:1) i nova tri boda koja će mu zlata vrijediti u borbi za Europu.

Preokret je stigao s klupe, trener Siniša Oreščanin je kod minusa od jednog pogotka uveo Frana Tudora i Stanka Jurića, a baš njih dvojica su donijeli novu energiju i preokret za totalno ludilo i slavlje s navijačima.

Najprije je u 89. minuti centrirao Delić, još jedan igrač koji je ušao s klupe, a Jurić glavom sa sedam metara poslao loptu u mrežu, da bi u 93. minuti centrirao Jairo, a 173 cm visoki Tudor bio najviši na drugoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu.

Nakon utakmice je direktor domaćih Zvonimir Šimunović pokušao fizički napasti suca Frana Jovića, ali nama se činilo da više razloga za nezadovoljstvo dijeljenjem pravde ima Hajduk. Jedanaesterac iz kojega je Slaven Belupo u 57. minuti minuti poveo je sporan jer je upitan intenzitet kontakta Juranovićevih ruku na Delićeva leđa, a za rubriku 'Oko sokolovo' je i crveni karton Hajdukovu kapetanu.

No, sudac Jović je najviše iziritirao 'bijele'  pet minuta nakon primljenog gola, kada je Jajalo s leđa sapleo Nejašmića. Bio je to prekršaj za čisti žuti karton, ali 'požutio' je jedino Caktaš zbog prigovora, te je radi protesta isključen i pomoćni trener Rosanda.

Od tog trenutka se 'bijeli' više nisu bavili sucem, već su do zadnje sekunde radili pritisak ka domaćem golu. Momčadski duh, karakter, zovite to kako god hoćete, ali 'bijeli' su već s igračem manje ubacili u višu brzinu, a nakon što je u 68. minuti domaćinu isključen Zirdum, bila je to igra na jedan gol.

Istaknimo i da je Tudor izborio isključenje, prošao je Zirduma koji ga je sapleo. Fran je junak ovog susreta, ali ukupno gledajući i jedan od najboljih igrača nastavka prvenstva.

Drugi junak je Stanko Jurić koji je ušao u 69. minuti. Jurić je unio živost, on se voli pojaviti u šesnaestercu, na skoku, te puca od želje da se dokaže nakon što ga 'bijeli' zimus nisu htjeli pustiti prema Italiji. Zajednički je zaključak: veseli način na koji su Tudor i Jurić ušli u igru umjesto Gyurcsa i Palaverse.

Hajduk je, s obzirom na pobjedu Gorice nad Istrom, ostao na šestom mjestu, ali 'bijeli' su uhvatili ritam za Europu. Ovakve pobjede u 93. minuti daju dodatni zamah cijeloj momčadi pa očekujemo nastavak pozitivnog niza protiv Rudeša, Istre... Pa i Dinama, zašto ne?!

Vaša reakcija na temu