Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Glupo primljen gol i prestrogo isključenje odveli Hajduk do prvog poraza
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Glupo primljen gol i prestrogo isključenje odveli Hajduk do prvog poraza

Nema šanse da bi svih ovih godina u ozbiljnijoj utakmici igrač Dinama za nešto slično bio isključen

Slaven Belupo je u Koprivnici svladao Hajduk (2:1) u utakmici koju je obilježila loša intervencija vratara 'bijelih' Duke i pogrešne odluke suca Matoca.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu, imao čitav niz prilika, ali u njih, na žalost 'bijelih', nije ušao Caktaš, već Jradi, koji u tri navrata nije bio precizan. Pokušavao je i Jairo, 'bijeli' nisu zatresli protivničku mrežu, ali ništa nije ukazivalo da bi moglo biti problema s druge strane.

A onda se dogodila ta kobna 37. minuta i čitav niz pogrešaka. Domaćini su izveli aut, lopta je došla do Puclina, ovaj je najprije prošao pored Nejašmića, pa ga nije uspio zatvoriti Juranović, da bi potom sa 15 metara malo iskosa s lijeve strane pucao kroz noge Simiću... Tukao je u bliži kut, vratar Duka je bio na lopti, činilo se da će obraniti, ali ona je prošla ispod njega i na opće iznenađenje odsjela u mreži.  

Od tog trenutka ništa nije bilo isto. Hajduk više nije bio onako siguran i dominantan, momčad je teško ulazila u prilike.

Trener Burić je reagirao u 54. minuti, uveo je Svatoka umjesto Simića (ovaj je zaradio treći žuti karton i nema ga u sljedećem dvoboju), te Marina Jakoliša umjesto rastrčanog, ali neefikasnog Jradija. Vađenje Simića je trener 'bijelih' objasnio strahom od isključenja, s obzirom da je ovaj već imao žuti karton, a želio je ostaviti stopere 'jedan na jedan' s napadačima. 

Samo dvije minute kasnije isključen je - Jakoliš. Bio je to drugi trenutak koji je prelomio utakmicu, od tog momenta se sudac Marko Matoc prometnuo u centralno lice utakmice. Duela kakav je bio onaj Jakoliša i Međimorca ima nakon centaršuteva koliko hoćete, situacija je najblaže rečeno sporna i dojam je da je Hajduk oštećen. Bolje reći - u ovakvim se slučajevima vidi razlika, 'bijelima' se olako na štetu sviraju je-nije situacije. Ili da budemo izravni - nema šanse da bi svih ovih godina u ozbiljnijoj utakmici igrač Dinama za nešto slično bio isključen.

Nakon ovoga je sudac ušao u seriju pogrešaka, 'nategnuto' je isključio kasnije i Bogojevića iz Belupa, a vadio je nepotrebno kartone u nekoliko slučajeva. U 84. minuti je još svirao jedanaesterac za domaćine poslije guranja Ismajlija, čime je priča bila završena, a Eduok je na izdisaju susreta tek ublažio poraz.

Na kraju je ostao dojam da je Hajduk zahvaljujući vlastitim slabostima i uobičajeno nesklonim sucima izgubio od lošijeg protivnika. 'Bijeli' su olako primili pogodak, a potom je izostala očekivana reakcija, Hajduk nije napao još žešće, već je pogubio konce i ušao u niz grešaka. Šteta, jer u Koprivnici je propuštena prilika da se zasjedne na prvo mjesto, pobijedila je lošija momčad.    

Vaša reakcija na temu