Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FAMILIJA VUŠKOVIĆ: Pradjed je bio igrač i tajnik Hajduka, djed igrao za zlatne Ivićeve juniore, a otac je debitirao kod Slavena Bilića

FAMILIJA VUŠKOVIĆ: Pradjed je bio igrač i tajnik Hajduka, djed igrao za zlatne Ivićeve juniore, a otac je debitirao kod Slavena Bilića

Mario Vušković je četvrta generacija obitelji koja ostavlja dubok trag u Hajduku

Za Hajduk je protiv Gorice debitirao Mario Vušković, velika nada 'bijelih', stoper rođen 2001. godine i mladi hrvatski reprezentativac. Vušković je najmlađi igrač u kadru prvotimaca Damira Burića, a priča njegove obitelji je jedinstvena u povijesti kluba s Poljuda, s obzirom da se proteže na već četiri generacije. Idemo redom:

- Mariov pradjed Marko Vušković ima upisana tri nastupa za Hajduk. Bilo je to u ratnom razdoblju od svibnja 1944. godine do svibnja 1945. godine. Šezdesetih godina je Vušković obnašao dužnost Hajdukova tajnika. Funkcioner 'bijelih' je bio u periodu od desetak godina.


- Mario Vušković, djed današnjeg prvotimca, po kojemu je dobio i ime, bio je veliki talent i član zlatne generacije juniora Tomislava Ivića, koji su u sezoni 1970/71 osvojili prvenstvo Jugoslavije.


Na slici stoje slijeva: član Omladinske komisije Nikola Žanetić, Željko Mijač, Marin Rilov, Ilija Pokrajac, Mario Vušković, Goran Brailo, Šime Luketin, Vjeran Simunić, Ivica Šurjak, Vedran Rožić, Lazar Lajoš i trener Tomislav Ivić. Čuče slijeva: Rikard Džoni, Ante Piplović, Tonći Buble, Ivica Matković, Slaviša Žungul i Željko Crnogorac. Kasnije je prešao u redove tadašnjeg nizozemskog prvoligaša Go Ahead Eagles iz Deventera, gdje je igrao pet godina, a potom otišao u Heerenveen. Stoga su obojica njegovih sinova Ronald i Danijel rođeni u Nizozemskoj. 


- Danijela Vuškovića, oca jučerašnjeg debitanta, dobro poznaju i mlađe generacije, s obzirom da se radi o izuzetno uspješnom treneru Hajdukovih starijih početnika. Danijel je bio velika nada u generaciji Carevića i Srne, debitirao je za prvu momčad 2002. godine kod trenera Slavena Bilića, a kasnije je bio član Rijeke, Zadra, Solina i Luč Energije.


- Mariov brat Luka Vušković je također veliki talent omladinske škole 'bijelih', a pamti ga se po tome što je održao počasni govor pri ceremoniji imenovanja škole nogometa u 'Akademiju Luka Kaliterna'


- Nije to sve od familije Vušković, Danijelov brat Ronald Vušković je dobro poznato splitsko malonogometno ime, osvajao je tri puta Torcida kup s možda najatraktivnijom ekipom koja je ikad zaigrala na turniru (Omero CB Honney Bunny), a njegov sin Moreno Vušković je talentirani napadač kadeta Solina u 1. HNL, te je, iako je 2003. godište, već trenirao s prvim sastavom momčadi s Jadra, a pozivan je i u reprezentaciju. Njegov godinu dana mlađi brat Vito Vušković također je u balunu, on je vođa navale Adriatica u svom godištu.

Priča familije Vušković je, dakle, uistinu jedinstvena. Baš svi su u balunu, a datum 18. kolovoza 2019. godine zauvijek će pamtiti jer tada je 17-godišnji Mario debitirao za prvu momčad Hajduka!

Vaša reakcija na temu